Vujanović sa Erdoganom o energetskom sektoru

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović sa Erdoganom o energetskom sektoru

Predsednici Crne Gore i Turske Filip Vujanović i Redžep Tajip Erdogan na današnjem sastanku u Istanbulu razgovarali su o ekonomskoj saradnji i proceni u kojim oblastima tu saradnju treba nastaviti.

Iz Vujanovićevog kabineta saopšteno je da je Turska veoma prisutna u svim onim oblastima u koje je investirala, a pokazala se kao vrlo pouzdan partner kroz krajnje odgovoran odnos njenih kompanija.

Vujanović je rekao da je sa Erdoganom razgovarao o angažmanu turskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanija u energetskom sektoru shodno dogovoru između Crne Gore, Slovenije i Turske o mogućnosti da se iskoriste, pre svega, hidro potencijali Crne Gore na Komarnici i na reci Morači u što skorijem roku.

Razgovaralo se i o mogućnosti iskorišćenja ogromnih resursa rudnika Maoče u Pljevljima i interesovanju koji nesumnjivo postoji u Turskoj za ovaj termoenergetski resurs.

On je istakao da turska agencija za pomoć "Tika" u Crnoj Gori sprovodi brojne projekte u interesu svih njenih građana. Vujanović je zahvalio za pomoć koju Crna Gora dobija od Turske u evropskim i evroatlantskim integracijama.

"Dobio sam potvrdu od predsednika Turske da će u najskorije vreme posetiti Crnu Goru i da ćemo tom prilikom organizovati bizniz Forum na predsedničkom nivou", rekao je Vujanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.