Vujanović najpopularniji crnogorski političar

Izvor: Blic, 29.Jan.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović najpopularniji crnogorski političar

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u toj državi, dok su podeljena mišljenja građani o tome da li Crna Gora ide pravim putem, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing.

Anketa javnog mnjenja, koju je Televizija Vijesti uradila sa tom agencijom, pokazala je da 82 odsto građana Crne Gore ima povoljno mišljenje o Vujanoviću, odnosno da u njega podjednako veruju Crnogorci i Srbi.

"Vujanovićev visok rejting >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posledica je činjenice da su njegove izjave uglavnom pomirljive i ne polarizuju javnost. Osim toga, on nije na izvršnoj funkciji, tako da ne mora dnevno donositi odluke koje izazivaju oprečne reakcije građana”, kazao je Radomir Kračković iz istraživačkog centra TV Vijesti.

Druga po popularnosti je izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović, o kojoj povoljno mišljenje ima 77 odsto ispitanika, a treći je premijer Igor Lukšić kome veruje 72 odsto građana.

Prema istraživanju, od opozicionih lidera najpopularniji je predsednik Socijalištičke narodne partije Srđan Milić, o kome pozitivno mišljenje ima 56 odsto ispitanika.

Istraživanje je rađeno od 21. do 23. januara na uzorku od 802 ispitanika.

O predsedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću povoljno mišljenje ima 54 odsto ispitanika, dok ga je negativno ocenilo 39 odsto građana.

Lidera Socijaldemokratske partije i predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića nepovoljno je ocenilo 48 odsto ispitanika, dok u njega veruje 47 odsto građana.

Krivokapić je politička ličnost koja među Srbima u Crnoj Gori ima najmanje podržavalaca.

Njega je povoljno ocenilo svega 13 odsto Srba.

Osim Krivokapića, i mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo dobio je više nepovoljnih ocena od glasova podrške.

Njega je povoljno ocenilo 37 odsto građana, dok je 44 procenata kazalo da ima nepovoljno mišljenje o mitropolitu Mihailu.

Istraživanje je pokazalo da 45 odsto ispitanika veruje da Crna Gora ide pravim putem, a među njima je najviše pristalica vladajuće koalicije.

S druge strane, da zemlja ide pogrešnim putem smatra 42 odsto ispitanika, među kojima je najviše simpatizera opozicije.

Povezane vesti: Đukanovićev obračun sa Svetozarom Marovićem i Filipom Vujanovićem Amfilohije pisao Đukanoviću i Vujanoviću povodom zakona o jeziku Vijesti: Vujanović umesto Đukanovića na čelu DPS? Prijem na Cetinju povodom Dana državnosti Crne Gore

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović najpopularniji

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2012

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović najpopularniji je političar u toj državi, dok su podeljena mišljenja građani o tome da li Crna Gora ide pravim putem, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing.

Nastavak na Radio 021...

Vujanović miri Srbe i Crnogorce

Izvor: Danas, 30.Jan.2012, 20:44

Najpopularniji političar u Crnoj Gori jeste predsednik Filip Vujanović o kome pozitivno mišljenje ima čak 82 odsto građana, što znači da mu podjednako veruju i Crnogorci i Srbi, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing i TV Vijesti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.