Vujanović najpopularniji crnogorski političar

Izvor: Blic, 26.Feb.2012, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović najpopularniji crnogorski političar

Predsednik Filip Vujanović najpopularniji je političar u Crnoj Gori, dok su podeljena mišljenja građana o tome da li država ide pravim putem, pokazalo je istraživanje agencije "Ipsos strategijski marketing". U Vujanovića podjednako veruju i Crnogorci i Srbi

Anketa koju je Televizija "Vijesti" uradila sa tom agencijom, pokazala je da 79 odsto građana Crne Gore ima povoljno mišljenje o Vujanoviću, odnosno da u njega podjednako veruju Crnogorci i Srbi.

"Vujanovićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visok rejting posledica je činjenice da su njegove izjave uglavnom pomirljive i ne polarizuju javnost. Osim toga, on nije na izvršnoj funkciji, tako da ne mora dnevno donositi odluke koje izazivaju oprečne reakcije građana", kazao je Radomir Kračković iz istraživačkog centra TV "Vijesti".

Druga po popularnosti je izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Chalović, o kojoj povoljno mišljenje ima 73 odsto ispitanika, a treći je premijer Igor Lukšić, kome veruje 71 odsto građana.

Od opozicionih lidera najpopularniji je predsednik Socijalištičke narodne partije Srđan Milić, o kome pozitivno mišljenje ima 56 odsto ispitanika.

Đukanović i dalje deli biračko telo

O predsedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću povoljno mišljenje ima 52 odsto ispitanika, dok ga je negativno ocenilo 42 odsto građana.

Đukanović, prema rečima Kračkovića, i dalje oštro deli biračko telo, odnosno građani su ili izuzetno kritični prema njemu ili mu daju najbolje ocene.

Najgore prošao Krivokapić

Krivokapića loše ocenilo 49 odsto ispitanika

Najlošije ocene dobio je lider Socijaldemokratske partije i predsednik parlamenta Ranko Krivokapić, koga je nepovoljno ocenilo 48 odsto ispitanika, dok u njega veruje 46 odsto građana.

Od opozicionih lidera loše je prošao predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je dobio više nepovoljnih nego povoljnih glasova.

Istraživanje je pokazalo da 47 odsto ispitanika veruje da Crna Gora ide pravim putem, a među njima je najviše pristalica vladajuće koalicije. S druge strane, da zemlja ide pogrešnim putem smatra 41 odsto ispitanika, među kojima je najviše simpatizera opozicije.

Istraživanje je rađeno od 15. do 17. februara, na uzorku od 800 ispitanika.

Povezane vesti: Vujanović najpopularniji crnogorski političar Krivokapić tvrdi da nema politički sukob s Vujanovićem Vujanović: Krivokapić inspirator političkih napada Đukanovićev obračun sa Svetozarom Marovićem i Filipom Vujanovićem "Vijesti": Krivokapić obavestio Kacina da Đukanović odlazi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.