Vučih i Ponta o unapređenju ekonomske saradnje

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučih i Ponta o unapređenju ekonomske saradnje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Vlade Rumunije Viktorom Pontom sa kojim je razgovarao o ključim bilateralnim pitanjima, posebno o daljem unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.

Kako je saopštila danas vladina Kancelarija za saardnju sa medijima, dvojica sagovornika konstatovali su da Srbija i Rumunija razvijaju dobre, iskrene i prijateljske odnose.

Vučić i Ponta razgovarali su i o izgradnji auto puta Beograd - Temišvar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << elektorenergetskim i gasnim interkonekcijama, kao i boljoj saradnji u oblasti turizma između Srbije i Rumunije.

Istovremeno, Vučić i Ponta dogovorili su da snažno podstaknu objedinjavanje Krajovske grupe koju čine Srbija, Rumunija i Bugarska, u nameri da češće i po svim važnim pitanjima istupaju zajedno pred evropskim i svetskim institucijama.

Dvojica premijera razgovarali su i o narastajućoj izbegličkoj krizi i postigli dogovor o redovnom usaglašavanju ključnih političkih stavova po tom pitanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić sa Pontom o ekonomskoj saradnji

Izvor: Mondo, 05.Sep.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Vlade Rumunije Viktorom Pontom sa kojim je razgovarao o ključim bilateralnim pitanjima, posebno o daljem unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja...Foto: Tanjug, Rade Prelić..Dvojica sagovornika konstatovali su da Srbija i...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.