Vučić večeras otkrio: Ovo su kandidati za premijera!

Izvor: BKTV News, 30.Maj.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić večeras otkrio: Ovo su kandidati za premijera!

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima u vidu tri kandidata za svog naslednika na mestu premijera.

"Jedna opcija je neko iz SNS. Jedna opcija je SPS, odnosno Ivica Dačić. Sa njima smo izgradili dobre odnose poverenja. Zahvalan sam im na podršci. I može da bude neko ko nije član nijedne stranke. I, u tom smislu, imam tri kandidata u glavi", rekao je Vučić na TV PInk.

Najavio je da će o tome govoriti 11. odnosno 12. juna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Dodao je da ga ne zanima šta o tome pišu mediji, i da ne podnosi pritisak.

"Bio sam obavešten o pokušaju rušenja u Zemunu..."

Odlazeći premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras da je spreman da razgovara kako bi se rešio problem muslimanskih vernika u Zemun polju, ali da neće razgovarati sa ucenjivačima.

„Bio sam obavešten o pokušaju rušenja, jer me je u 4. 40 ujutro zvala moja savetnica, pošto je nju zvao ambasador jedne strane zemlje vršeci pritisak da se ne sprovodi zakon. Potom me je zvao i drugi ambasador sa istim zahtevom. Ima tu lažnog morala“, kazao je Vučić u emisiji na televiziji „Pink“.

Preneo je da su najpre građani pojavili na protestima, hteli da linčuju, jer, navodno, Vučić dozvoljava da se bespravno zida džamija.

Naveo je da mu je rečeno da se ne zida džamija, ali da se ustanovilo da je ipak bila namera da se ona izgradi.

„Godinu dana traje ta priča. Hoće da prave medžlit, džemat ili džamiju. Kada su sazidali do drugog sprata, kada su došli da ruše, zvali su me i tražili da se ne ruši uz obećanje da neće dalje graditi. Zvao sam predsednika opštine i rekao da su nam važni dobri odnosi sa islamskom zajednicom i da treba razgovarati, kako bi se videlo šta može da se učini“, preneo je Vučić.

Kazao je da su iz islamske zajednice rekli da neće nastaviti gradnju, ali su pogazili obećanje.

„Nastavili su da rade suprotno zakonu i svojoj reči, dovodeći u veliku opasnost, zajedno sa nekim političarima i medijima, crtali su metu nekima samo zato što su poštovali zakon“, istakao je Vučić.

Ukazao je da se u Londonu ruše bespravno izgrađeni verski objekti, ali i da je on spreman da razgoavra sa muslimanima o Srbiji o svemu.

Rekao je da ne može da razgovara sa ucenjivačima, i da želi da reši problem.

„Ti isti koji danas kažu da su za džamije, napadali su me pre godinu dana da ''džamijam'' Beograd“, podvukao je Vučić.

Rekao je da je kao predsednik uvek spreman da zaštiti sve muslimane i pripadnike svih veroispovesti.

Građani, prema njegovim rečima, ne smeju da se dele po nacinalnoj, verskoj pripadnosti, već po tome ko je odgovoran, vredan i ko želi dobro zemlji.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.