Vučić u ponedeljak u Finskoj na razgovorima o FAP-u

Izvor: Blic, 25.Jan.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u ponedeljak u Finskoj na razgovorima o FAP-u

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Finskoj u ponedeljak, 26. januara, gde će se sastati sa finskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o ekonomskoj saradnji dveju zemalja.

Prilikom posete Helsinkiju, premijer Srbije će se sastati sa predsednikom Vlade Republike Finske Aleksandrom Stubom, predsednikom Republike Finske Saulijem Ninistom i ministrom spoljnih poslova Erkijem Tuomiojom.

Boravak u Helsinkiju biće posvećen i ekonomskoj saradnji dveju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemalja, što potvrđuje i obraćanje premijera Vučića na Okruglom stolu o poslovnim potencijalima Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

"Sledi nam raspisivanje tendera i stvaranje zajedničkog preduzeća sa Sisuom i vraćanje FAP-a u život", rekao je Vučić za televiziju "Prva".

Vlada Srbije i finska kompanija "Sisu auto" su 30. maja u Priboju potpisale memorandum kojim je predvidjeno da ta firma preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Tada je najavljeno da će, na osnovu te investicije, u septembru u FAP-u biti zaposleno prvih 200 radnika, a kasnije još 400.

Memorandum su u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića potpisali ministar privrede Srbije Dušan Vujović i vlasnik finske kompanije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Pre kraja godine prvi kamion iz FAP-a

Izvor: Blic, 25.Jan.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Finskoj u ponedeljak, 26. januara, gde će se sastati sa finskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o ekonomskoj saradnji dveju zemalja...Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao da će u Finskoj razgovarati sa predstavnicima kompanije "Sisu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.