Vučić razgovarao sa premijerom Indije

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa premijerom Indije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem.

To je prvi sastanak dvojice zvaničnika, a tema sastanka su bilateralni odnosi, kako politički tako i ekonomski.

Portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Vikas Svarup je na svom tviter nalogu napisao da je glavna tema sastanka bila jačanje odnosa dve zemlje.

Na sastanku se razgovaralo i o samitu investicija "Vibrant Gudžarat globalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << samitu", koji se održava u indijskom gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat, a na kojem premijer Srbije ucestvuje.

Unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa i dolazak indijskih investitora u Srbiju biće među najvažnijim temama tokom posete Indiji, izjavio je sinoć premijer po dolasku u Indiju.

Vučić će popodne učestvovati na "Vibrant Gudžarat globalnom samitu" (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj" i na kome će održati govor i predstaviti potencijale Srbije kada je reč o ulaganjima.

U nastavku posete premijer Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

"Vibrant Gudžarat globalni samit" predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji.

Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan.

Vučić se juče u Indiji sastao sa Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Vlade Ruske Federacije, a tokom posle podneva treba da se sastane i sa premijerom Kenije.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Srpsko ulje u Indiji, Bolivud u Srbiji?

Izvor: Mondo, 10.Jan.2017

Premijer Srbije toplo dočekan u Indiji. Evo o čemu je razgovarao sa najvišim indijskim državnicima....Foto: tanjug / vlada srbije / bb..Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Gandinagaru sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.