Vučić očekujem uspešnu posetu SAD

Izvor: Blic, 29.Maj.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić očekujem uspešnu posetu SAD

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će njegova poseta Sjedinjenim Američkim Državama, koju počinje 1. juna, biti veoma dobra za Srbiju.

On je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između vlada Srbije i SAD, rekao da će u Sjedinjenim Državama, pored političkih, imati sastatnke sa ogromnim brojem važnih američkih kompanija koje su već ulagale ili koje tek planiraju da ulažu u Srbiju.

"Taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program je veoma naporan i svaki čas postaje sve nasporniji, to je ogroman broj američkih kompanija sa kojima ćemo da se sastanemo", rekao je on.

Vučič je istakao da će se, pre svega, sastati sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, a da računa i da će biti mogućnosto da se sretne i sa zamenicom američkog državnog sekretara za evropsku i azijsku politiku Viktorijom Nuland i sa uticajnim senatorom Džonom Mekejnom.

"Prosto, što se nas tiče, na najvišem nivou do kojeg možemo da dopremo. Mislim da će da bude još jedno iznenađenje o kojem nisam ni rekao ništa gospodinu Kirbiju, a možda ni on meni nije rekao. Znate kako to ide, ali u svakom slučaju čini mi se, biće mnogo naporno, ali u svakom slučaju vemao dobro i veoma važno za Srbiju", rekao je Vučić, koji će imati izlaganje i na Univerzitetu "Džon Hopkins".

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je da SAD i njihov potpredsednik Džozef Bajden u svakom smislu podržavaju napredak Srbije u političkom i u ekonomskom smislu.

On je dodao da je današnji sporazum o direktnim letovima jako bitan znak koji se tiče ponosa između Srbije i SAD i uopšte pokazatelj važnosti koju Srbija ima, ne samo u regionu, već i šire.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Očekujem uspešnu posetu SAD

Izvor: Akter, 29.Maj.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će njegova poseta Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), koju počinje 1. juna, biti veoma dobra za Srbiju..On je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između vlada Srbije i SAD, rekao da će...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.