Vučić delio knjige ministrima, sve su različite: Pogledajte naslove koje im je poklonio (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Maj.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić delio knjige ministrima, sve su različite: Pogledajte naslove koje im je poklonio (FOTO)

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po "triki kriterijumu" i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

Kako Telegraf saznaje, Zorana Mihajlović je dobila knjigu "50 događaja koji su promenili svet", Antić je dobio "Istoriju Crvene zvezde", Jadranka Joksimović "Knjigu o Kini" Henrija Kisindžera...

Zlatibor Lončar dobio je Dušanov zakonik, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je Krkobabić dobio knjigu o najpoznatijoj izrealskoj službi, Mosadu.

Ministar odbrane Zoran Ðorđević rekao je danas da je nakon poslednje senice vlade od premijera Aleksandra Vučića dobio knjigu "Izborna vrtoglavica" sa porukom u posveti ističući da su mnoge dobre stvari urađene, a da je to zasluga prvenstveno odlazećeg premijera i izabranog predsednika Srbije.

- Poruka (u kjnizi) je malo drugačija i lična od onoga kakav je naslov, ali i jedno i drugo ima svoju poruku iako je različito. U svakom slučaju shvatio sam šta je onaj koji mi je dao hteo da kaže - rekao je Ðorđević novinarima nakon poslenje sednice vlade koju je vodio premijer Aleksandar Vučić.

Govoreći o radu Vučićeve Vlade Ðorđević je naveo da je zahvaljujuhci premijeru, mnogo stvari urađeno.

- Mislim da je napravljena kvalitetna osnova da kao vlada i država krenemo krupnim koracima napred. To je sve zahvaljujući njegovoj energiji i njegovim ličnim uputstvima koje je davao svakom od nas i zadacima koje smo svi dobijali - rekao je Ðorđević.

On je napomenuo da Vučić ni na današnjoj sednici vlade nije propustio da ministrima da neke zadatke, "kao sa će opet sutra da bude sednica vlade i opet da nešto očekuje od nas".

- U svakom slučaju nastavićemo tom energijom i uveren sam da ćemo uspeti u tome i da Srbija grabi krupnim koracima napred ka poboljšanju i materijalnog položaja našeg stanovništva, i onome što je meni bitno kao ministru odbrane, da bezbednost naših građana bude na najvišem mogućem nivou i da vojska bude opremeljena - naveo Ðorđević.

On je naglasio da je to je sve urađeno zahvaljujući predsedniku vlade.

- Sada, i kao vrhovnom komadantu, verujem da će biti toga još više - rekao je Ðorđević.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem - rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

- Kada sam kupovao knjige, morao sam gumicom da brišem cenu - rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

- Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha - dodao je.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao - istakao je odlazeći premijer i izabrani prersdnik.

Dodao je da na primer "Jadranka umesto Evrope dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga.

- Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je naveo i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

Pogledajte kako je izgledalo kada je Aleksandar Vučić pre nekoliko meseci posetio jednu od kula Beograda na vodi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poruka i posveta: Nekom "Mosad", nekom Blerov spin doktor

Izvor: B92, 29.Maj.2017

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić podelio je knjige ministrima Vlade kao oproštajni poklon pred poslednju sednicu u ovom sazivu i odlazak na predsedničku funkciju...Svako od ministara je dobio različitu knjigu sa posvetom, a Vučić je rekao da su sve iz njegove biblioteke i nagovestio da svaka...

Nastavak na B92...

VUČIĆ OTKRIVA TAJNE PORUKE IZ KNJIGA: Krki Mosad, Nebojši Blerov spin! Tačno znam kome sam koju dao!

Izvor: Kurir, 29.Maj.2017

...POSLEDNJI PUT KAO PREMIJER Vučić ministrima podelio knjige s porukama, evo koja određuje naslednika!.."Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku To sam radio bez vladinog novca Neko će u neki lepši prostor ući Ostalo je još neka odela da iznesem" rekao...

Nastavak na Kurir...

EMOCIJE I LIČNE PORUKE Pogledajte kako su ministri reagovali na Vučićeve oproštajne poklone (FOTO)

Izvor: Blic, 30.Maj.2017, 10:31

Odlazeći premijer Vlade, Aleksandar Vučić je juče ministrima poklonio knjige iz svoje lične biblioteke, na poslednjoj sednici Vlade koju je vodio u Nemanjinoj 11. Oproštaj od saradnika je bio emotivan, a premijer je knjige delio po "čudnom" kriterijumu. Svaki ministar je dobio posvetu i svaka...

Nastavak na Blic...

Jandroković: Premijer Plenković će iduće sedmice predložiti nove ministre

Izvor: Beta, 30.Maj.2017

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izjavio je danas da će premijer Andrej Plenković iduće sedmice u Saboru predložiti nove ministre.Glasanjem o četvoro novih ministara pokazaće se da li je premijer Andrej Plenković, posle raspada koalicije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.