Vučić: Tadić je podneo ostavku, nije skratio mandat

Izvor: Blic, 04.Apr.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Tadić je podneo ostavku, nije skratio mandat

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je danas medije da "ne obmanjuju" javnost pričama da je predsednik Srbije Boris Tadić skratio mandat, jer ta kategorija ne postoji u Ustavu i zakonima Srbije.

"Svuda ćete čuti da je doskorašnji predsednik Srbije skratio mandat. Takva ustavna kategorija ne postoji u Ustavu i zakonima, a Boris Tadić je podneo ostavku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Tadić od danas gradjanin i da mu SNS želi da samo to i ostane, jer su Srbiji potrebna rešenja i promene.

Prema Vučićevim rečima, Tadić od danas više nije predsednik ničega, osim Demokratske stranke.

Vučić smatra da je Tadić trebalo da podnese ostavku još pre godinu dana, ali da je, kako tvrdi, "čekao dva meseca da zloupotrebljava mesto predsednika Republike, kako bi imao 10 ili 20 minuta više vremena od protivničkih kandidata".

On je dodao da će SNS večeras ili sutra imati sednicu Predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o tome ko će biti kandidat te stranke za predsednika Srbije.

"Mislim da će biti doneta odluka da Tomislav Nikolić pobedi Borisa Tadića", rekao je Vučić i dodao da će tek posle toga biti doneta odluka o kandidatu naprednjaka za premijera.

On je istako da ne vidi sebe kao kandidata za premijera, ne precizirajući ko bi to mogao biti.

"Jorgovanka Tabaković će se sve češće pojavljivati, pa vi gledajte šta to znači", rekao je on.

SNS je, dodao je Vučić, podnela predstavku RRA zbog jučerašnjeg i prekjučerašnjeg programa televizije "Pink", kada je, kako tvrdi u nacionalnom dnevniku napravljen odnos snaga 15:1, u korist DS-a.

Povezane vesti: Vučić: Nikolić kandidat za predsednika Banke strankama ne veruju bez pokrića Banke ne daju Nikoliću kredit za kampanju Prioritet SNS na izborima biće ekonomija Vučić: Nije realno da Dačić bude premijer

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.