Vučić: Sve ću da zovem na razgovore, i Dačića, ali to ne znači da će svi biti u kaoliciji

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sve ću da zovem na razgovore, i Dačića, ali to ne znači da će svi biti u kaoliciji

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da će od sledeće nedelje uputiti pozive "svima koji žele da razgovaraju o tome šta je to što zajednički može da se uradi za Srbiju" i dodao da to ne znači i da će sve te stranke biti u koaliciji.

- Naš je cilj da ujednimo Srbiju i da bez obzira na političku orjentaciju Vladu Srbije svi doživljavaju kao svoju - rekao je Vučić i dodao da će razgovarati sa svima koji to žele.

On je najavo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će od sledeće nedelje zvanično i uputiti pozive za razgovore o tome šta je to što "zajednički možemo da uradimo za našu zemlju".

"Blic" otkriva program nove Vlade Srbije: Ovo je Vučićevih 10 TAČAKA

On je precizirao i da ti razgovori ne znači da će svi oni koje će zvati biti u kaoaliciji.

- Ja sam spreman sa svima da razgovaram, zvaću i (Ivicu) Dačića (lider SPS) - rekao je Vučić i ponovi da će on sve da iz pozove, ali da to ne znači da će sve da ih pozove u koalciju, jer to, kako je dodao, nije realno.

On je rekao i da je danas najponosniji čovek na svetu.

- Ja sam danas najponosniji čovek na svetu jer po drugi put dobijam mandat za formiranje Vlade, rekao je mandatar za Vučić na današnjoj konferenciju za novinare u Vladi Srbije.

On je još rekao da je vodeća stranka dobila pet puta više glasova od drugoplasirane što je, kao je naglasio, ogromna odgovornosti.

- Naš odnos prama rešavanju problema Srbije je od ključnog značaja - rekao je Vučić.

On se zahvalio građanima koji su mu ukazali poverenje na izborima, kao i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na tome što mu je ponudio mandat za sastav nove vlade.

Sastavljanje tima

Kako je rekao, počeo je rad na sastavu tima koji u potpunosti može da se posveti Srbiji i rešavanju problema, a ne partijom i interesima.

Svake nedelje vlada u drugom gradu

Vučić je rekao da će biti i velikih promena u radu vlade, tako što će on lično redovno primati građane, a i svake nedelje sednica će biti održana u nekom drugom gradu.

- Sedam dana primaću građane, a primaću ih i u Vladi. Želimo da budemo bliži običnim ljudima - rekao je Vućić.

Govoreći o deset tačaka koje su polazne smernice za program nove vlade, Vučić je rekao da će se u narednom periodu pažnja usmeriti na infrastruktuturu, da se završe autoputevi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Sve zovem na razgovore, i Dačića, ali ne znači da će svi biti u novoj borbenoj vladi

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da će od sledeće nedelje uputiti pozive "svima koji žele da razgovaraju o tome šta je to što zajednički može da se uradi za Srbiju" i dodao da to ne znači i da će sve te stranke biti u koaliciji...- Naš je cilj da ujednimo Srbiju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.