Vučić: Srbija ne odustaje od evrointegracija

Izvor: Akter, 24.Maj.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija ne odustaje od evrointegracija

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je ideja evrointegracija najnepopularnija u poslednjih 15 godina, ali da Srbija neće odustati od tog puta, jer je to najbolji tip društva koji on vidi

"Mislim da je to najbiolji tip društva kome mi stremimo. Mi se već osećamo kao deo evropske porodice", kazao je Vučić.

Govoreći o poseti Sjedinjenim Američkim Državama Vučić je kazao da su SAD važne zbog evrointegracija Srbije i stabilnosti u regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << koju je prema njegovim rečima Srbija očuvala. On je dodao da je Amerika ponudila i pomoć u energetskim problemima Srbije i da država mora da razmišlja o širem energetskom snabdevanju.

On je kazao da je Srbija preduzela neophodne mere zbog terorističkog napada u Makedoniji i da konstantno prate situaciju u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o Bosni Hercegovini on je kazao da poštuje jedinstvo te susedne države, ali da "volimo Republiku Srpsku".

Upitan o eventualni odlazak u Srebrenicu na godišnjicu zločina Vučić je kazao da će Srbija imati primerenu reakciju, ali i da je pitanje da li će tamo biti provokacija, odnosno izjava određenih političara protiv Srbije.

"O tome ćemo da razgovaramo, šta je to što može da bude relaksacija, a šta je to moglo da izazove probleme. Ne mogu da govorim o oduševljenju, znamo šta se dogodilo u Srebrenici, osudićemo to na pravi način", kazao je Vučić.

On je kazao i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji i da neće promeniti odnos prema toj zemlji.

"Ja sam to rekao više puta. Ova Vlada neće promeniti svoj odnos i neće uvoditi sankcije Rusiji", kazao je Vučić.

Govoreći o sutrašnjoj poseti glavnog tužioca Haškog tribunala i eventualnog izručenja lidera radikala Vojislava Šešelja Hagu, Vučić je kazao da Šešelj nije "kofer" koji neko može da ostavi u Srbiji i traži ga nazad kad poželi.

On je pojasnio da u slučaju Šešelj mora da se vidi zašto se vraća u Hag, da li mu je bolje pošto je zbog zdravstvenih razloga pušten na slobodu, pa tek onda da se poštuju procedure i govori o njegovom isporučenja Haga.

Upitan šta očekuje od posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji, Vučić je kazao da je to velika čast, da ona poštuje ekonomske mere Vlade, ali i da ga očekuju teški razgovori.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.