Vučić: Rezolucija EP uvredljiva za Srbiju

Izvor: BKTV News, 27.Nov.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rezolucija EP uvredljiva za Srbiju

Rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju je uvredljiva za Srbiju, uznemirujuća za njene građane i razočaravajuća, poručio je premijer Aleksandar Vučić, navodeći mu nije lako da te teške reči uputi evropskim parlamentarcima.

Premijer Vučić je upitao zašto je danas Evropski parlament „izašao u susret mržnji, ksenofobiji, utvarama iz prošlosti“, umesto zatvaranju rana iz prošlosti.
Srbija će biti posvećena pomirenju i regionalnoj stabilnosti i nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << neće pristati „na laži, licemerje i nametnutu kolektvinu odgovornost“, dodao je Vučić na pres-konferenciji u Vladi Srbije.
Premijer Vučić se zahvalilo evroposlanicima koji su pokušali da „urazume“ druge parlamentarce, „ali očigledno nije vredelo“.
Prema njegovim rečima, u EP je danas doneta rezolucija u kojoj se Srbija optužuje za nešto što niko od njih ne razume.
„Ili je uz pitanju licemerje neslućenih razmera, ili je u pitanju želja da se naškodi Srbiji iz nepozatih rauzloga“, naveo je Vučić i ocenio da ne postoji niko ko bi mogao državno rukovodstvo Srbije da poveže sa Vojislavom Šešeljem.
„Ja o njemu (Šešelju )neću ni da govorim, neću ni da ulazim u matricu koju nameću Hrvatska i Evropski pralament“, podvukao je premijer.
Prema Vučićevoj oceni, rezolucija o Šešelju je produkt nečije želje da „unizi ugled Srbije u Evropi i svetu“.
„Srbija nije više onako beznačajna i mala kao što je bila i nije vrća za udaranje. Nije više ni u ekonomiji slaba kao što je bila“, ocenio je Vučić.
Pred Srbijom su svetlije perspektive nego pred nekim zemljama u regionu, koji ne mogu da prihvate činjenicu da Srbija ima bolje mesto i prespektive u Evropi nego ranije“, rekao je Vučić.
Izvor: RTS
The post Vučić: Rezolucija EP uvredljiva za Srbiju appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vučić osudio rezoluciju EP o Šešelju: Srbija više nije vreća za udaranje

Izvor: Cafe.ba, 27.Nov.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić osudio je danas rezoluciju Evropskog parlamenta o predsjedniku Srpske radikalne stranke (SRS) i haškom optuženiku Vojislavu Šešelju, istakavši da je ona uvredljiva, uznemirujuća i razočaravajuća, prenosi Anadolu Agency (AA)...U toku obraćanja novinarima u Vladi...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.