Vučić: Razumem nervozu onih kojima smeta jaka i bogata Srbija

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Razumem nervozu onih kojima smeta jaka i bogata Srbija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da deficit u avgustu iznosi 6,8 milijardi dinara, a ne 25 milijardi, koliko su se "neki kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija" nadali da će biti.

Vučić je u Smederevu, objasnio da je Srbija ušla u period dinamičnog rasta i istakao da se više neće vraćati u recesiju.

- Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili pet godina sigurno hoće - kazao je premijer.

Prema njegovim rečima, mnogi su govorili da će Srbija ove godine biti u recesiji zbog mera fiskalne konsolidacije, a ispostavilo se da "smo ipak mi bili u pravu koji smo govorili da će Srbija biti u plusu".

- Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto - rekao je Vučić.

On je ponovio da je reforma srpske ekonomije njegov "diplomski rad", i - osvrnuvši se na navode opozicije, interesnih grupa, kao i pojedinaca na društvenim mrežama, koji, su, kako je primetio, obmanjivali javnost po pitanju nivoa deficita - pokazao papir sa brojkama na kome je prikazano, kako je rekao, koliko je manje od planiranog Srbija potrošlia, a koliko je više zaradila.

- Za one koji su se nadali da će nam deficit u avgustu biti 25 milijardi, a nama je deficit 6,8 milijardi, mogu samo da kažem da ne razumem ljude koji ne vole svoju zemlju i ne raduju se njenom uspehu. Mi ćemo nastaviti kao i do sada i imaće razloga za tugu, ako svoju već svoju zemlju ne vole dovoljno - uveren je premijer.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.