Vučić:Potrebno više nemačkih investicija

Izvor: RTV Pink, 24.Avg.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Potrebno više nemačkih investicija

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas nemačke investitore da što više ulažu u Srbiju i to uoči konferencije o zapadnom Balkanu, koja će biti održana u četvrtak u Berlinu na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merke



"Potrebno nam je više nemačkih investicija u auto i agrarnoj industriji?, naglasio je premijer u intervjuu uglednom nemačkom magazinu "Fokus? (Focus). Prema premijerovim rečima, srpska vlada od nemačke kancelarke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Merkel očekuje da "pomogne u očuvanju političke i ekonomske stabilnosti na zapadnom Balkanu". Upitan u vezi konflikta između Zapada i Rusije zbog ukrajinske krize, srpski premijer je rekao da je ruskom rukovodstvu jasno kazao da Srbija ide u pravcu EU. Vučić je ponovio da Srbija priznaje teritorijalni intergritet Ukrajine, a to znači da Krim pripada Ukrajini. Međutim, premijer je istovremeno naglasio da Srbija, pošto se nalazi u krizi, ne može sebi priuštiti da se priključi ekonomskim sankcijama protiv Rusije. "Zavisimo od ruskog gasa, a najveći poreski obveznik je većinski ruski koncern NIS", podsetio je Vučić. Kada je reč o sporazumu o izgradnji gasovoda Južni tok, kojim će se ruski gas isporučivati u Evropu, Vučić je istakao da je on dobar po Srbiju. "Međutim projekat zavisi od odnosa Rusije i EU. Bez pristanka naših evropskih partnera gasovod ne može biti izgrađen", ukazao je Vučić. Premijer je istakao da bi prema sporazumu, srpske firme zaradile 500 miliona evra radovima na gasovodu. "Čak iako nikada gas ne bi prolazio, naše firme bi profitirale", ocenio je Vučić.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.