Vučić: Pomoć Rusije za izlazak na tržište Indije

Izvor: Blic, 09.Jan.2017, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pomoć Rusije za izlazak na tržište Indije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom razgovarao o saradnji dve zemlje, ali i o podršci Rusije unapređenju odnosa Srbije sa Indijom.

Vučić je novinarima u Ahmedabadu, gde se sastao sa Rogozinom, rekao da su Rusi više godina prisutni u Indiji, sa kojom imaju odličnu ekonomsku saradnju, te da Srbija od Rusije može da očekuje podršku kako bi bila prisutnija na ogromnom tržištu Indije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- U martu imaju veliki samit, sve ruske kompanije koje proizvode i prodaju naoružanje dolaze. Nama je ponuđena podrška da možemo da učestvujemo u određenim poslovima, remontima, da mi dobijemo deo tog posla, da možemo time da zaposlimo više ljudi u Srbiji - rekao je Vučić.

Naveo je i da Rusi mnogo bolje poznaju Indiju, te da Srbija može dobiti saveta kako da sebi otvori put za ekonomsku saradnju na tom prostoru.

Vučić je rekao da je sa Rogozinom razgovarao i o političkim odnosima, koji su dobri, te zahvalio na podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Bilo je reči i o ekonomskim odnosima dve zemlje, rekao je Vučić, navodeći da je u prvih devet meseci prošle godine naš izvoz u Rusiju uvećan za 10,4 odsto u odnosu na 2015.

Uvoz je pao, pre svega zbog manjeg uvoza energenata, naveo je Vučić.

On je istakao da je u Srbiju 2016. godine došlo 5,1 odsto više turista u odnosu na 2014, te da očekuje dolazak još većeg broja Rusa u Srbiju.

Istakao je da je sa Rogozinom razgovarao i o vojnoteničkoj saradnji, dodajući da namenska industrija predstavlja jedan od značajnijih faktora za budući ekonomski rast Srbije.

- To je jedan od motora razvoja Srbije i u namensku industriju uložićemo mnogo više novca nego što smo mislili da ćemo biti u situaciji - naveo je Vučić i dodao da u svetu nikada nije bila veća potražnja za proizvodima namenske industrije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Pomoć Rusije za izlazak na tržište Indije

Izvor: B92, 10.Jan.2017, 00:22

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je sa ruskim potpredsednikom Dmitrijem Rogozinom razgovarao o saradnji dve zemlje...Vučić je novinarima u Ahmedabadu, gde se sastao sa Rogozinom, rekao da su Rusi više godina prisutni u Indiji, sa kojom imaju odličnu ekonomsku saradnju, te da Srbija od Rusije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.