Naravno da Tolimira nije pogodila krstareća raketa

Izvor: Mondo, 13.Feb.2016, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naravno da Tolimira nije pogodila krstareća raketa

Izveštaj iz Haškog tribunala da je general Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću nije odgovor koji smo tražili u dopisu koji sam poslao, rekao je premijer Aleksnadaer Vučić.

Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / tj

On je primetio da to nije odgovor na pitanje zašto je Tolimir umro i zašto nije pušten na zahtev Beograda od pre četiri meseca, kojim je traženo da se pusti iz pritvora kako bi se lečio, a zatim prokomentarisao:

"Naravno da je umro prirodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smrću, nismo ni mislili da je od krstareće rakete", rekao je Vučić, dodajući da su pitanja nakon toga, posebno u domaćoj javnosti, više znak da je ovde ljudim važnije da ruše vlast, nego da se pobrinu za život Tolimira.

"Srbija zna svoje i domaće i međunarodne obaveze, ali izgleda da Srbija mora neke druge u svetu da podseća na njihove obaveze, a to je da štite život i ljude", zaključio je premijer.

On je ocenio takođe da nije slučajno da je zahtev za izručenje Vojislava Šešelja Hagu upućen u jeku izborne kampanje.

Premijer je u izjavi novinarima ukazao da na njegovo pismo sa molbom da Zdravko Tolimir bude pušten na privremenu slobodu, uz sve garancije države, upućenom pre četiri meseca, niko nije odgovorio, i da način na koji se Hag ponaša prema Srbiji predstavlja problem kako za državu, tako i za njega lično.

"Kako da objasnim ljudima u Sbriji kako je moguće da jedan čovek strada, a da nam Hag ništa ne objasni", upitao je on.

Vučić je naglasio da su oni koji su želeli da naprave problem Srbiji uspeli u tome.

"Nije mi lako da donosim bilo kakvu odluku, jer će ona ići od jednog do drugog, i svi odgovorni će je prebaciti do mog stola", naglasio je Vučić, dodajući da njega, nažalost, nisu slušali i da sada Tolimir nije među živima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Naravno da Tolimir nije stradao od krstareće rakete"

Izvor: Blic, 13.Feb.2016

Izveštaj iz Haškog tribunala da je general Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću nije odgovor koji smo tražili u dopisu koji sam poslao, rekao je danas premijer Aleksnadar Vučić...On je primetio da to nije odgovor na pitanje zašto je Tolimir umro i zašto nije pušten na zahtev Beograda od pre...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.