Vučić: Neću podržati ideju o smeni Saše Jankovića

Izvor: Kurir, 28.Apr.2015, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neću podržati ideju o smeni Saše Jankovića

On slobodno neka nastavi da radi, kao što mislim da je dobro da imate tu vrstu političkog protivnika kao korektivni faktor kroz te institucije, rekao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće podržati ideje koje postoje u njegovoj stranci da se sa mesta zaštitnika građana smeni Saša Janković jer je, kako je istakao, korisno imati tu vrstu političkog protivnika kao korektivni faktor.

"On slobodno neka nastavi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radi, kao što mislim da je dobro da imate tu vrstu političkog protivnika kao korektivni faktor kroz te institucije. To je velika vrednost za Srbiju i uveren sam da to razvija naše demokratske kapacitete i to ću punim srcem podržati. Ideje u mojoj stranci da se smeni Janković, što može da se završi za 24 sata, nikada neću da podržim", poručio je on.

Vučić je kazao da se ne slaže sa izjavom svog koalicionog partnera Vuka Draškovića koji je kazao da je nepotrebna medijska kampanja protiv Jankovića i da to šteti ugledu Srbije.

"Imam potpuno dugačije mišljenje, jer sam video kampanju i hajku na one koji su se usudili da misle drugačije od Jankovića", kazao je premijer.

On je dodao da je video cenzuru, navodeći kao primer porodicu Gojković koja, kako je dodao, nije bila dovoljno važna, jer je bila protiv ombudsmana.

"Izgleda da ima neko mnogo iznad nas koji odlučuje u ovoj zemlji. Oni koji su govorili o hajci vodili su hajku", podvukao je on.

(RTS/Tanjug)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.