Vučić:Ne dozvoljavamo da nas ponižavaju

Izvor: RTV Pink, 20.Okt.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Ne dozvoljavamo da nas ponižavaju

Premijer Aleksandar Vučić, povodom posete albanskog premijera Edija Rame Beogradu, rekao je da sve probleme treba rešavati razgovorom, ali da Srbija ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod.



"Moramo sve probleme da rešavamo razgovorom, ali, s druge strane, Vlada Srbije je morala da pokaže da ne dozvoljava da bilo ko ponižava državu i narod", rekao je Vučić za Blic, navodeći da je zadovoljan rezultatima razgovora sa Ramom.Prema navodima lista, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Rama je u razgovoru poručio da ga raduje buduća poseta Vučića Tirani, a da je veliku ulogu u dogovoru dva premijera odigrala Nemačka i Vučićev razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel o događajima na utakmici i poseti Rame Beogradu, prenosi Tanjug. Činjenica da je poseta odložena u odnosu na raniji termin posledica je tvrdog stava srpske vlade da ne dozvoljava nikakva poniženja, preneo je list reči izvora iz Vlade Srbije, navodeći da su Vučić i Rama razgovarali pola sata. Zvanično je saopšteno da su se premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, u telefonskom razgovoru saglasili da zvanična poseta albanskog premijera Srbiji bude odložena za 10. novembar. U zajedničkom saopštenju dvojice premijera navodi se da su se saglasili da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni. "I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako se incident dogodio, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici. Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera. Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona, ali i cele Evrope

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.