Vučić: Izveštaj MMF-a je moj diplomski ispit

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Izveštaj MMF-a je moj diplomski ispit

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je ponosan na saopštenje MMF-a o Srbiji, te da ga doživljava kao svoj "diplomski ispit, s najboljom vešću za Srbiju".

"Za mene je moj diplomski ispit bio jučerašnji stav MMF-a. Nosim sa sobom kao neku vrstu diplomskog rada saopštenje MMF-a na srpskom i engleskom, sa najboljom vešću za jednu zemlju", rekao je u Novom Sadu i izvadio dokument MMF iz svog sakoa.

Iz tog je saopštenja pročitao da je MMF konstatovao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostvareni dobri rezultati, da Srbija ponovo beleži stopu rasta, da je zaposlenost u porastu, nezaposlenost u padu, raste poverenje u Sbriju, deo u kojem govore o izvanrednim fiskalnim perfomansama, stabilnim inflacionim očekivanjima, napretku u sprovodjenju strukturnih reformi...

"Neki su iz toga uspeli da izvuku negativne vesti i komentare", primetuo je i dodao da su se on i vlada borili u proteklih više od godinu dana da se preokrene situacija, da su u tome uspeli, te da danas svi znaju da je Srbija na stabilnom putu napretka, političkom i ekonomskom.

"Nikada ugled Srbije u političkom smislu nije bio veći u svetu od kada je Srbija samostalna država. Mnogima u našoj zemlji iz meni neobjašnjivih razloga to ne odgovara", primetio je premijer dodajući da ga to ne obeshrabruje, jer je i njegov gost, premijer Češke Bohuslav Sobotka, koji predvodi državu s izuzetno uspešnom privredom, takođe izložen kritikama.

Podsetivši da u predizbornoj kampanji građanima nije obećavao med i mleko, kule i gradove, već je nudio znoj i rad, Vučić je zaključio: "Od ekspozea u skupštini napravili smo dobre i velike rezultate".

Srbija je za Evropsku uniju, jer je to tip društva koje želimo da izgradimo i zato ćemo ostati na evropskom putu, ponovio je premijer, a opozicionim liderima poručio da se "neće držati za fotelju po svaku cenu".

On je time odgovorio na izjavu lidera SRS Vojislava Šešelja da je spreman na koaliciju s naprednjacima pod uslovom da odustanu od evropskog puta, a zatim dodao da sve političke protivnike poštuje, pa tako i i Šešelja, Pajtića...

Podsetio je da je EU bila nakon poplava najveći donator Srbije, pored Ujedinjenih arapskih emirata i skandinavskih zemalja, a opozicionim liderima poručio da uvek mogu da ga smene i da će uvek poštovati volju gradjana, za razliku od jednog od njih koji se drži za svoju fotelju po svaku cenu.

"Meni to neće padati na pamet. Kada narod bude pokazao da ne želi ovu vladu biću spreman da se sklonim", zaključio je Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.