Vučić: Dostavio sam Tužilastvu informacije koje su tražili

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dostavio sam Tužilastvu informacije koje su tražili

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću dao sve informacije koje je Tužilaštvo tražilo, a odnosile su se ne samo na ime čoveka koji je pružio informaciju o sastanku Luke Bojovića i jednog državnog funkcionera, već kojom prilikom i na koji način.

Vučić je 15. februara, kako je tada saopštio SNS, uputio pismo tužiocu za organizovani kriminal u kojem ga je obavestio da je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od najviših državnih funkcionera, u vreme dok je bio na vlasti 2008. godine imao susrete sa Bojovićem.

"Tražili su tačno ne samo ime čoveka ko je tu informaciju pružio, već kojom prilikom i na koji način. Ja sam sve to dostavio i ponašao sam se u skladu sa zakonom i pravom ove zemlje, odgovorno i ozbiljno", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je kazao da svi mogu da vide da se "nije igrao" i da ni na koji način nije želeo da zloupotrebi saznjanja koja ima u političke svrhe, već naprotiv.

Vučić je dodao da se složio sa tužiocem Radisavljevićem da bi otkrivanje imena donosioca te informacije "predstavljalo značajnu opasnost za njegov život, ili kako je to tužilac naveo, ugrožavanje fizičke bezbednosti ili fizičkog integriteta, tog lica ili više lica".

Zamenik predsednika SNS je iskazao apsolutno poverenje u ono što će učiniti i uraditi Radisavljević.

Radisavljević je juče saopštio da tužilaštvo neće objaviti informacije koje mu je dostavio Vučić o kontaktima Luke Bojovića i visokog državnog funkcionera 2008. godine u kafeu "Prive" u Beogradu, jer te informacije predstavljaju službenu tajnu.

Kako je navedeno u saopštenju Radisavljevića, Vučić se u subotu, 3. marta, odazvao pozivu i pojasnio Tužilaštu za organizovani kriminal navode o susretu visokog državnog funkcionera sa Lukom Bojovićem 2008. godine.

Informacije koje je Tužilaštvu dostavio Vučić biće predmet daljih provera, a konkretni podaci o sadržini razgovora i prezentovane informacije predstavljaju službenu tajnu, dodaje se u saopštenju.

Njihovo javno saopštavanje bi moglo dovesti i do ugrožavanja bezbednosti pojedinih lica, zbog čega ih Tužilaštvo za organizovani kriminal za sada neće javno saopštavati, što je zahtevano i od Vučića, kaže se u saopštenju.

Odbegli Bojović, koji je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistava, uhapšen je 9. februara u Španiji po poternici srpskog Interpola. Trag mu se izgubio u junu 2010, a poternica za njim je raspisana u septembru te godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije, i tereti ga za tri ubistva i dva pokušaja ubistva.

Vučić je poručio da će buduću vladu, u kojoj bi bio i SNS, birati građani Srbije, a ne SAD, Rusija ili neka zemlja EU.

Povodom pisanja "Blica" da je administracija SAD poručila da SNS neće imati podršku ako uđe u vladu s Demokratskom strankom Srbije, Vučić je na konferenciji za novinare kazao da ne bi ulazio u to šta su ili nisu nečije želje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Dostavio sam Tužilaštvu informacije koje su tražili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2012

BEOGRAD -..Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću dao sve informacije koje je Tužilaštvo tražilo, a odnosile su se ne samo na ime čoveka koji je pružio informaciju o sastanku Luke Bojovića i jednog državnog funkcionera,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.