Vodeće stranke i dalje ne govore o koalicionim partnerima

Izvor: NaDlanu.com, 14.Mar.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeće stranke i dalje ne govore o koalicionim partnerima

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Funkcioneri vodećih pet stranka u Srbiji nisu se u utorak uveče uoči predstojeće izborne trke izjasnili o mogućim koalicionim partnerima, ali su svi, osim predstavnika Demokratske stranke, ocenili da su zemlji potrebne promene.

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Funkcioneri vodećih pet stranka u Srbiji nisu se u utorak uveče uoči predstojeće izborne trke izjasnili o mogućim koalicionim partnerima, ali su svi, osim predstavnika Demokratske stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ocenili da su zemlji potrebne promene.Na TV B92 gostovali su potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Djukić Dejanović, potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović, i lideri Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović i Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić.Dušan Petrović je kazao je da u red potencijalnih partnera ulaze sve stranke koje su "spremne da na principima politike DS-a formiraju vladu", ali i ponovio da DS neće ući u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije, naprednjacima i Srpskom radikalnom strankom.Tomislav Nikolić je izjavio da je jedini razlog što SNS neće ući u koaliciju sa DS jer onda ne bi bilo velike stranke u opoziciji. On je kazao da stranke koje predju cenzus, ukoliko žele da formiraju koaliciju s naprednjacima moraju da prihvate program SNS-a.Slavica Djukić Dejanović je ocenila da će SPS u narednom periodu igrati bitnu ulogu u životu Srbije, ali i da je potpuno svestan da treba nešto menjati u politici vladajuće koalicije.Mladjan Dinkić je rekao da URS neće ući u vladu ako to bude politika kontinuiteta, ako se nastavi politika velikih tema koje ne menjaju život i ako Srbija ne dobije jakog premijera.Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je da je politička obaveza te partije da otvori prostor za politiku koja će gradjane učiniti "dostojanstvenim i ponosnim". Prema njegovim recicma, LDP je usmeren na izgradnju nove, evropske demokratske Srbije i nastojaće da gradjanima omogući bolji život.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.