Vlada je dala garancije

Izvor: RTV Pink, 07.Nov.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada je dala garancije

Ministar za rad Aleksandar Vulin uveren je da je puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja politička poruka Haškog tribinala kojom želi da destabilizuje Srbiju i njenog premijera Aleksandra Vučića.

Vulin:neće biti dozvoljeno da se destabilizuje Srbija

"Nemojte plašiti Vučića na bilo koji način, neće vam uspeti", poručio je Vulin i dodao da pretpostavlja da postoji neki dogovor između Haškog tribunala i Šešelja sa kojim će i nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << državni organ biti upoznat i u skladu sa njim ponašati. On je u izjavi za TV Pink naveo da je srpska vlada dala garancije za puštanje Šešelja bez ikakvih pitanja i bez kalkulisanja, te da je njemu lično drago da "svaki državljanin Srbije bude pušten iz Haga", ali da ga brine politička poruka Tribunala, koji se "ponaša kao politički sud". Pomenuo je da je zapad i ranije pritiskao i ucenjivao premijera na pitanju politike "I EU i Rusija", odnosno, da je bilo pretnji destabilizacijom Srbije ukoliko Vučić ne odustane od te politike. Vulin je, međutim, naglasio da Srbija mora da nastavi putem nezavisnosti, suvereniteta i "našeg suverenog biranja s kim i kako i u kojoj meri", te da se ne može destablizovati zemlja koja ima črvrstu vladu i državu koja funkcioniše. U tom smilu, on je primetio da nije slučajno da se lider radikala pušta na slobodu tri dana nakon što je poslanik baš te stranke dao podršku rekonstrukciji vojvođanske vlade, kao što nije slučajno da se na utakmici Srbija - Albanija pojavio dron, koji su, kako tvrdi Vulin, poslale strane službe kako bi destablizovale Srbiju. Ministar je, istina, rekao da su sve to njegova lična uverenja, da o njima nije razgovarao s premijerom, a da se nada da će za to danas imati priliku, ali da je "osećao da Srbija mora da čuje da postoje moćne države i ljudi koji ne žele stabilnu Srbiju".

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.