Vlada i u krizi kupuje nove zgrade, a ima 450.000 kvadrata viška!

Izvor: BKTV News, 29.Mar.2012, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada i u krizi kupuje nove zgrade, a ima 450.000 kvadrata viška!

Vlada Srbije bez tendera i po ceni od 4,5 miliona evra kupila je zgradu od 1.800 kvadrata u centru Beograda za potrebe Agencije za borbu protiv korupcije, mada je još pre tri godine utvrđeno da, na primer, Vojska raspolaže viškom prostora.
Istovremeno, reprezentativni vojni kompleks u Katanićevoj ulici zvrji prazan i čeka bolje dane za prodaju, a nekadašnji prostor Invest banke koja je otišla u stečaj izdaje se ili prodaje po bagatelnoj ceni. Prema gruboj računici, Vlada Srbije raspolaže >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa više od 4.000 zgrada i oko 9.800 stanova, odnosno sa oko 450.000 kvadrata prostora.
U Direkciji za imovinu tvrde za „Blic” da, bez Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane, Vlada koristi jedva 100.000 kvadrata kancelarijskog prostora i da je „sve prepuno”.
Uz sve to, Vlada se odlučuje na nova zaduživanje i kupovine. Doneta je odluka da se kupi zgrada od „Srbijaprojekta”, građevinske firme među čijim vlasnicima je i Branka Narančić, supruga kontroverznog biznismena Milana Narančića Limuna, koji se u beloj knjizi o organizovanom kriminalu vezivao za nekadašnji surčinski klan. Za kupovinu zgrade od „Srbijaprojekta” u Carice Milice uzeće zajam od 4,6 miliona evra na pet godina otplate, sa kamatom od 5,6 odsto, plus šestomesečni euribor, što bi sada iznosilo 6,96 odsto.
Pre toga, krajem prošle godine, Vlada je odlučila da se Srbija zaduži 13 miliona evra za kupovinu zgrade „Aeroinženjeringa” i adaptiranje tog objekta, u kome bi trebalo da bude smešten Prvi osnovni sud u Beogradu.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Vojska Srbije

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.