Vlada Srbije uvela kontramere! Tri meseca bojkota Francuske!

Izvor: BKTV News, 29.Apr.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije uvela kontramere! Tri meseca bojkota Francuske!

Vlada Srbije naložila je svim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u FR.

Vlada je, kako pišu "Večernje novosti" u izdanju od subote, naložila da zvaničnici i službenici u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji.

Kako se navodi, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja, koga sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Vlada Srbije ocenila je da ovakva odluka suda "nema nikakve veze sa pravom i pravdom" i da "predstavlja politički čin" zbog čega se Srbija odlučila da "preduzme kontramere".

Srpski zvaničnici će svesti na minimum kontakte sa francuskim kolegama, a ambasadorki Francuske Kristin Moro uručena je protestna nota u kojoj se iznosi stav Srbije da je reč o politički motivisanoj odluci koja nije pravno utemeljena i u čijem obrazloženju nisu uvaženi materijalni dokazi koje je Srbija dostavila, među kojima su i izjave preživelih svedoka.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.