Vlada Kosova o referendum: Bolesne ambicije Srbije

Izvor: Blic, 14.Feb.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova o referendum: Bolesne ambicije Srbije

Vlada Kosova je duboko razočarana i revoltirana zbog održavanja referenduma na severu Kosova i smatra da "taj postupak jasno pokazuje bolesne ambicije i teritorijalne pretenzije Srbije prema Kosovu".

"Ovaj ilegalan čin proizvešće ilegelan i neprihvatljiv rezultat, koji na direktan način krši državni suverenitet Republike Kosovo. Takođe, ovaj ilegalan postupak je u suprotnosti sa našim Ustavom i međunarodnim pravom", saopštila je Vlada Kosova, prenosi KiM radio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Vlada Kosova je pozvala međunarodnu zajednicu da vrši pritisak na Srbiju kako bi prestala sa ovakvim ilegalnim postupcima koji na direktan način krše teritorijalni integritet Kosova, kao međunarodno priznate države.

"Ovakvi ilegalni i neodgovorni postupci Srbije ni na koji način ne služe unapređenju evroatlantske agende i normalizaciji međudržavnih odnosa između Republike Kosova i Srbije", ističe se u saopštenju.

Povezane vesti: Zbog sastanka Kupera i Tahirijeve u Prištini izbili protesti Tadić: Referendumom se odmaže Srbiji Referendum na severu Kosova: Prvog dana glasalo 48 odsto birača Predstavnici Srba: Referendum poruka svetu i Srbiji Odbornici DS napustili vladajuću koaliciju u Bujanovcu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.