Verni pas zaustavio autobus da dovede pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verni pas zaustavio autobus da dovede pomoć

Istinitost izreka "veran kao pas" ili "pas je najbolji prijatelj čoveka" na najlepši način potvrdila je jedna starija keruša iz okoline Valbžiha na jugozapadu Poljske koja je kada je njenom vlasniku u kući pozlilo istrčala lajući napolje, hrabro zaustavila autobus, insistirala da vozač izađe napolje i odvela ga kući da pomogne njenom onesvešćenom vlasniku. 

Na žalost starijem Poljaku, udovcu koji je živeo sam u kući sa kerušom Tigrom pomoći nije bilo i iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevezen u bolnicu preminuo je, a keruša se pre dve nedelje obrela u lokalnom azilu za pse.

Za Tigru i njen podvig, međutim, na sreću su saznali dobrovoljci iz poljske fondacije za zaštitu životinja Manija pomaganja. Oni su se rastrčali da nađu porodicu pokojnog vlasnika što je na početku išlo teško jer se tek nedavno doselio u okolinu Valbžiha i susedi o njemu nisu mnogo znali ali na kraju su uspeli i pronašli njegovu decu koja žive u Nemačkoj.

Nakon dirljivog susreta Tigre sa ćerkom vlasnika u azilu, pseći andjeo čuvar, kako su Tigru u međuvremenu prozvali, sada uživa u svom novom domu sa decom vlasnika u Nemačkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Keruša zaustavila autobus da dovede pomoć svom vlasniku

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2016

Istinitost izreka "vjeran kao pas" ili "pas je čovekov najbolji prijatelj" na najljepši način potvrdila je jedna starija keruša iz okoline Valbžiha na jugozapadu Poljske...Ona je, kada je njenom vlasniku u kući pozlilo, istrčala lajući napolje, hrabro zaustavila autobus, insistirala da vozač...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.