Venci na grobu Slobodana Miloševića u Požarevcu

Izvor: Glas javnosti, 11.Mar.2012, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venci na grobu Slobodana Miloševića u Požarevcu

POŽAREVAC “ Predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) obeležili su šest godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića polaganjem venaca na njegov grob u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Venac je, ispred SPS-a, položio ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, koji je rekao da na Miloševićev grob nije došao kao ministar, već kao potpredsednik SPS. Grob su posetili i potpredsednik SRS Dragan Todorović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Aleksandar Vulin, predsednik Udruženja Sloboda Miloš Šuvaković, gradski funkcioneri SPS-a i građani.

Građani, koji su obilazili grob Miloševića, zatekli su na njemu i dva venca, jedan sa potpisima supruge Mirjane Marković, kćerke Marije i sina Marka, drugi od snaje Milice Gajić i unuka Marka. Milošević je umro 11. marta 2006. godine od infarkta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala, tokom suđenja za ratne i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Slobodan Milošević bio je lider Socijalističke partije Srbije, dva puta predsednik Srbije, kasnije predsednik SR Jugoslavije. Milošević je na izborima za predsednika SRJ izgubio 2000. pobedom kandidata Demokratske opozicije Srbije Vojislava Koštunice. Haški tribunal je, zbog zločina tokom sukoba na Kosovu, protiv Miloševića podigao optužnicu 27. maja 1999, zbog zločina u Hrvatskoj 9. oktobra 2001, a 23. novembra iste godine i zbog genocida nad muslimanima i Hrvatima u BiH. Milošević je Haškom tribunalu izručen 28. juna 2001, gde je, šest godina kasnije umro.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.