Vazdušno-kosmička odbrana Rusije – 69 odsto novog naoružanja

Izvor: 011vodič.com, 29.Maj.2015, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušno-kosmička odbrana Rusije – 69 odsto novog naoružanja

SNAGE vazdušno-kosmičke odbrane ruske armije danas predstavljaju jednu od struktura u kojima se najviše koriste vrhunske tehnologije, izjavio je zamenik ministra odbrane RF Jurij Borisov.
„Ako govorimo o nuklearnoj komponenti – o našoj trijadi, udeo perspektnih naoružanja iznosi oko 47 odsto“ – kazao je Borisov u programu televizijskog kanala „Rusija 24“.
Ako govorimo o raketnim strateškim snagama, udeo perspektvnig naoružanja na kraju 2014. godine iznosio je 45 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << U Ratnom vazduhoplovstvu – 55 odsto, u Ratnoj mornarici – 39 odsto.
Za Vazdušno-kosmičku odbranu taj pokazatelj iznosi 69 odsto. Borisov je naglasio da je to „jedan od visokotehnoloških vidova i rodova vojske“.
Ranije je saopšteno da će ruska armija do 2020. godine biti opremljena perspektivnim naoružanjem 70 odsto.
#fakti
The post Vazdušno-kosmička odbrana Rusije – 69 odsto novog naoružanja appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.