Van Rompej posle sastanka sa Tačijem: Dobre vesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Rompej posle sastanka sa Tačijem: Dobre vesti

BRISEL -

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej ocenio je danas, nakon sastanka sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, da izgledi za studiju izvodljivosti za Kosovo i odobravanje statusa kandidata za članstvo Srbije u EU predstavljaju dobre vesti koje jačaju evropsku orijentaciju celog zapadnog Balkana.

U saopštenju nakon sastanka predsednik Evropskog saveta ocenio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da dogovori postignuti prošle nedelje u dijalogu Beograda i Prištine o regionalnoj saradnji i sprovođenju intergrisanog upravljanja administrativnim prelazima predstavljaju "važne korake ka daljoj normalizaciji odnosa".

Dijalog je dao željene rezultate zahvaljujući snažnom zalaganju obe strane", smatra Van Rompej i izražava nadu da će obe strane nastaviti da sprovode postignute dogovore i ističe da je "stabilnost zapadnog Balkana i dalje jedan od naših ključnih interesa".

Tači se juče u Briselu sastao i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.