Vamen: Moguća kandidatura Srbiji 1. marta

Izvor: Politika, 20.Feb.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vamen: Moguća kandidatura Srbiji 1. marta

BEOGRAD –Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i danski ministar za evropske poslove Nikolaj Vamen ocenili su danas u Beogradu da je Srbija napravila veliki napredak poslednjih meseci u procesu evrointegracija, ali da ne treba prejudicirati odluku Evropskog saveta o njenoj kandidaturi jer cilj još nije dostignut.

„Ovoga trenutka smo bliži nego u decembru pozitivnoj odluci Evropskog saveta. Međutim, posao nije gotov, odluka nije doneta i ovo je momenat u kome nikako ne treba prejudicirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ishod. Ovo je trenutak da se konstatuje progres, pozitivan momentum postoji ali cilj nije dostignut”, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare.

Vamen je izrazio nadu da je moguće za Srbiju da 1. marta dobije status kandidata za članstvo u EU kao i da su pred njom u narednim danima veoma važni razgovori u tom procesu.

Jeremić je istakao da će progres u dijalogu Beograda i Prištine biti ključni element u odluci evropskih vlada o statusu kandidata Srbije i dodao da se stav Srbije u pregovorima nije promenio niti će se promeniti. 

Beta

objavljeno: 20.02.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić i Vamen: Srbija ostvarila vidan napredak

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2012

BEOGRAD - Srbija je ostvarila vidan napredak u ostvarivanju uslova za sticanje kandidata za Evropsku uniju, ali cilj još nije postignut, ocijenili su danas u Beogradu šef srpske diplomatije Vuk Jeremić i danski ministar za evropske poslove Nikolaj Vamen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.