VUČIĆ: Ustaše mi pobile celu porodicu, a vi tražite da kažem nešto pohvalno o Stepincu?!

Izvor: Kurir, 11.Sep.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: Ustaše mi pobile celu porodicu, a vi tražite da kažem nešto pohvalno o Stepincu?!

Našli ste pogrešnog čoveka da pitate, dodao je predsednik Vlade Srbije naglasivši da država Srbija i Srpska pravoslavna crkva imaju nedvosmislen stav kada je reč o kanonizaciji kardinala

BEOGRAD - Što se tiče proglašenja Stepinca za sveca, našli ste pogrešnog čoveka da pitate - rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dodajući da su mu ustaše pobile celu porodicu.

On je u sinoćnom gostovanju na nacionalnoj televiziji rekao da država Srbija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srpska pravoslavna crkva imaju nedvosmislen stav kada je reč o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

- Pogrešnog čoveka ste našli da pitate. Ja se uvek ugrizem za jezik kad govorim o toj temi. Pa, celu moju familiju ustaše su pobile i sad tražite da kažem nešto pozitivno o čoveku koji je, u najmanju ruku, tražio izgovor za ljude koji su takve zločine počinili, rekao je šef srpske vlade.

Na pitanje dokle ćemo da ćutimo, premijer je odgovorio "dok ima smisla i postoji želja da se grade prijateljstvo i dobri regionalni odnosi“.

Ulica Mile Budaka

Vučić je odmah potom podsetio u jednom hrvatskom gradu i dalje postoji ulica Mile Budaka, jednog od osnivača ustaškog pokreta, a potom je dodao da "kod nas takvih ulica nema", što samo govori više o "njima".

Kada je reč o današnjoj poseti predsednika Tomislava Nikolića Vatikanu, premijer je rekao da za nju ne zna i dodao: "Kad da stignem."

(EPK/RTS)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.