VLADA DALA REČ SELJACIMA: Nećete više morati da dajete kuće kao zalog za setvu!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2014, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA DALA REČ SELJACIMA: Nećete više morati da dajete kuće kao zalog za setvu!

- Od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve. Kreditori će moći da budu komercijalne banke i prerađivači, a paori će kredit, u dogovoru sa poveriocima, vraćati u novcu ili robi - kaže ministarka poljoprivrede Srbije

Poljoprivreda je šansa Srbije a od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve, rekla je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković u Lučanima.

Bogosavljević-Bošković, koja je član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, tokom jučerašnje posete lučanskoj opštini razgovarala je u selima Goračići i Kotaža sa meštanima i naglasila da se u poljoprivredi ništa ne može rešiti preko noći, a da se do rešenja može doći zajedničkim trudom i radom.

Foto: Promo

Ona je istakla da poljoprivrednik više neće morati da stavlja kuću pod hipoteku kako bi dobio kredit za setvu, već će moći otplatu da garantuje budućim rodom.

- Od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve. Kreditori će moći da budu komercijalne banke i prerađivači, a paori će kredit, u dogovoru sa poveriocima, vraćati u novcu ili robi – navela je ministarka.

Prema njenim rečima, ovaj zakon će najviše značiti malim poljoprivrednicima, jer njima najviše nedostaje novca pred setvu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.