Utvrđen sastav državne delegacije Srbije za primenu sporazuma

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2013, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen sastav državne delegacije Srbije za primenu sporazuma

BEOGRAD - Na sastanku tima za izradu plana implementacije sporazuma iz Brisela utvrđen je sastav državne delegacije Srbije koja će pregovarati o planu za primenu tog sporazuma, saznaje Tanjug iz izvora bliskih državnom vrhu. Na prvom sastanku tima, koji je završen nešto posle 17 časova, dogovoren je sastav delegacije i činiće je savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, zamenik direktora policije Branislav Mitrović... Kako je rečeno Tanjugu, delegacija će se u četvrtak u 11 sati u Briselu sastati sa predstavnicima Evropske komisije i sličnim timom iz Prištine. Vlada Srbije, na u utorak održanoj sednici, donela je zaključak kojim je obrazovan tim za izradu plana implementacije Prvog sporazuma o principima za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Odnos Beograda prema sporazumu, kako je ranije rečeno Tanjugu, zavisiće od toga da li će biti pokušaja da se nametnu unapred utvrđeni planovi implementacije koji Beogradu ne bi odgovarali. Rukovodioci tima su Đurić, Odalović i direktor republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević. Zadatak tima, kako je ranije rečeno Tanjugu, jeste da izradi i dostavi vladi na usvajanje plan implementacije briselskog sporazuma, uključujući i vremenske rokove u skladu sa tačkom 12 tog sporazuma. Razgovor o planu implementacije od suštinskog je značaja za dalju primenu sporazuma, pošto od njegove sadržine zavisi da li će sporazum voditi ka stvarnoj autonomiji za Srbe, rečeno je Tanjugu u izvorima bliskim državnom vrhu.ŠTEFAN FILE U ČETVRTAK U BEOGRADUEvropski komesar za proširenje Štefan File doputovaće u četvrtak u posetu Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. File će se u petak sastati sa potpredsednicom vlade zaduženom za evrointegracije Suzanom Grubješić i učestvovati na konferenciji kojom će biti pokrenut "Projekat za jačanje kapaciteta policije i pravosuđa za borbu protiv korupcije u Srbiji (PACS)". Na istoj konferenciji, koju organizuje Savet Evrope i Evropska unija, govoriće i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prvi sastanak tima za primenu sporazuma

Izvor: BKTV News, 25.Apr.2013, 10:10

Utvrđen sastav delegacije Srbije za pregovore o primeni dogovora iz Brisela. Neće biti ukidanja postojećih radnih mesta, niti obustave isplaćivanja zarada u srpskim institucijama u Pokrajini, prenosi RTS. U Skupštinu stigao izveštaj Vlade o pregovorima Beograda i Prištine o kome će se raspravljati...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.