Ugljanin: SDA je važan faktor regionalne stabilnosti

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: SDA je važan faktor regionalne stabilnosti

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je ta partija važan i poželjan faktor regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu.

Na svečanoj skupštini povodom 26 godina od osnivanja i rada te bošnjačke stranke, Ugljanin je rekao da mu je to pre mesec i po dana rekao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

- Vučić mi je rekao da se bez SDA Sandžaka ništa ne može rešiti između Srbije i Bosne i Hercegovine, kao ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između Srba i Bošnjaka. Mi smo se aktivno legitimisali da predstavljamo interese Bošnjaka, da štiti njihova prava i rešava njihova značajna pitanja - rekao je Ugljanin.

Izetbegović: Ja u Pazaru, kao Vučić u Banjaluci - to je ista stvar

On je istakao da je ovo partija Bošnjaka, ali i drugih građana koji prihvataju njen statut i program, a da se njena filozofija zasniva na opštoj deklaraciji Ujedinjenih nacija o pravim čoveka.

- Naši glavni prioriteti su zalaganje za evropske i evroatlantske integracije Srbije i susednih zemalja regiona, reforma političkog sistema Srbije, suštinska decentralizacija i regionalizacija zemlje. Zalagaćemo se i dalje za donošenje novog manjinskog ustavnog zakona, dopunu Akcionog plana za manjine za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Srbije i rasvetljavanje svih zločina nad Bošnjacima u Sandžaku od 1990. godine i njihovo kažnjavanje - rekao je Ugljanin.

Skupštini stranke prisustvovali su brojni gosti među kojima i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i lider SDA BiH Bakir Izetbegović, ambasadori Turske i Libije u Beogradu Mehmet Bozaj i Šradi Tadžuri, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i mnogi drugi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.