UNICEF u kampanji Rani razvoj deteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNICEF u kampanji "Rani razvoj deteta"

Jedini kapital našeg ostarelog društva su deca, zato je neophodno svakom od njih obezbediti zdrave i bezbedne uslove za razvoj i obrazovanje i to u prvim godinama života. To je jedan od ciljeva Vlade Srbije, a kancelarija Unicefa u Srbiji pokreće Kampanju "Rani razvoj deteta". Podršku u toj kampanji pružiće im i Radio - televizija Vojvodine.

U Srbiji ne postoji dovoljno razvijena svest majki o važnosti dojenja, mnoga deca nemaju pravilnu ishranu, kao ni priliku na predškolsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obrazovanje. Ispraviti tu sliku, cilj je trogodišnje kampanje "Rani razvoj deteta" koju Unicef u drugoj polovini maja pokreće u Srbiji.

Oni žele da ukažu da su prve godine u životu deteta najvažnije za njegov fizički i emocionalni razvoj, te da svi resursi društva moraju biti usmereni na njih.

Michael Saint Lot- direktor Kancelarije UNICEFa u Srbiji kaže da svako dete u Srbiji mora biti tretrano kao zlatni novčić.Kada imate populaciju koja stari jedina sigurna investicija je u budućnost dece.

Moramo osigurati da svako dete koje se rodi preživi, napreduje i razvije svoj pun potencijal. Jedini kapital koji Srbija ima je ljudski, i investirati u njega je jedina investicija koja će se i vratiti.

U toj kampanji Unicef će imati punu medijsku podršku RTV-a, koji je već godinama i inicijator i promoter humanitarnih akcija. Inače, Kancelarija Unicefa u Srbiji planira za kraj septembra veliku međunarodnu konferenciju o Ranom razvoju deteta koju bi trebalo da podrže neki od najpoznatijih svetskih ambasadora dobre volje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.