U Rusiji uspešno testirana podmornica čije rakete lete do 2.500 kilometara

Izvor: 011vodič.com, 04.Avg.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji uspešno testirana podmornica čije rakete lete do 2.500 kilometara

RAKETNIM gađanjem obalskog cilja uspešno su u Rusiji završena ispitivanja dizel-električne podmornice „Novorosijsk“ klase 636 „Varšaljanka“.
Posada je izvela lansiranje krstareće rakete iz Barencovog mora u metu na poligonu Čiža u Arhangelskoj oblasti.
U periodu dok se nalazila u Severnoj floti, od novembra prošle godine, podmornica se uspešno spustila na maksimalnu dubinu, takođe su uspešno testirana njena tehnička sredstva i naoružanje tokom praktičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << torpednog i raketnog gađanja u Barencovom moru.
Posada „Novorosijska“ je uspešno izvršila zadatke u okviru kursa borbene pripreme podmornice u bazi i na moru. Svaki član posade je prošao obuku na školskim trenažerima Severne flote.
Danas je posada završila ciklus osnovne pripreme podmornice, popunila je zalihe, i sada je potpuno spremna za prelazak iz Barecovog u Crno more u stalnu bazu – Novorosijsk.
„Novorosijsk“ spada u najnečujnije podmorice, od naoružanja, između ostalog, ima komplet krstarećih raketa koje mogu da pogađaju pomorske ciljeve na rastojanju do 350 kilometara i obalske na rastojanju do 2.500 kilometara.
Planirano je da do 2020. Crnomorska flota dobije šest dizel podmornica (klase 636 „Varšavljanka“), 28 brodova, pet patrolnih čamaca, 45 aviona i helikoptera.
#fakti
The post U Rusiji uspešno testirana podmornica čije rakete lete do 2.500 kilometara appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.