U Karlovcima najavljuju uređenje plaže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Karlovcima najavljuju uređenje plaže

Sremski Karlovci, jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija u Srbiji – koja pored toga ima i značajnu istoriju – već decenijama nema uređenu plažu, već građani i posetioci grada moraju da koriste divlju, koja se nalazi na drugoj, bačkoj obali. Međutim, do 2020. godine taj nedostatak mogao bi da bude rešen.

Malo stariji Karlovčani rado se i sa nostalgijom sećaju prave, uređene plaže na svojoj strani obale. Karlovčani nisu sigurni zbog čega je nekadašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plaža nestala – ali su saglasni da je svakako potrebna nova.

U opštini smo saznali da je u toku izrada strategije održivog razvoja Sremskih Karlovaca, za period od 2015. do 2020. godine, koja se delom odnosi i na infrastrukturno opremanje obalskog dela tog naselja. Strategija pored marine za nautičke sportove i ribolov na Dunavcu, pristana za međunarodne turističke i teretne brodove, podrazumeva i izgradnju i uređenje moderne pontonske plaže, na vodi.

Trenutno je u toku prikupljanje potrebnih dokumenata za izradu projektno tehničke dokumentacije. U tome im stručnim savetima pomaže i Klaster Vojvodine.

U opštini procenjuju da bi uređenje plaže zbog svog značaja trebalo da dobije podršku iz fondova. Objašnjavaju da bi taj projekat obuhvatao oko 4 kilometra obale između reke i pruge, površine od preko 70 hektara za sportsko-rekreativne i turističke sadržaje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.