Turska poslala rakete na granicu sa Sirijom

Izvor: BKTV News, 22.Jul.2012, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska poslala rakete na granicu sa Sirijom

Turska je poslala raketne baterije na granicu sa Sirijom, javili su turski mediji, dok se u Damasku vode žestoki sukobi sirijskih pobunjenika i snaga režima.

- Granica Sirije i Turske – arhiva -
Nakon izveštaja da su pobunjenici zauzeli tri granična prelaza na granici sa Turskom, novinska agencija Anadolija javila je da je u Mardin na jugoistoku zemlje stigao konvoj sa protivvazdušnim projektilima. Na televizijskim snimcima se vidi kako raketne baterije prevozi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << najmanje pet vozila, javila je agencija Frans pres.
Prema rečima neimenovanih zvaničnika i izveštajima turske novinske agencije, sirijski pobunjenici su preuzeli kontrolu nad graničnim prelazima Jarabulus, Bab al-Hava i Al-Salama duž skoro 900 kilometara duge granice sa Turskom.
U medjuvremenu, opozicioni sirijski aktivisti su saopštili da su snage, na čijem se čelu nalazi mladji brat predsednika Bašara al-Asada, iz helikoptera napale pobunjenike u Damasku.
Četvrta brigada, sa Maherom al-Asadom na čelu, u ofanzivi na kvart Barzeh u Damasku, isterala je pobunjenike i tom prilikom ubila nekoliko mladića.
Pobunjeci tvrde da je počelo oslobadjanje Alepa, drugog gradu po veličini u Siriji.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.