Turska će razmotriti zahtev za odštetu ako porodica poginulog pilota pošalje zahtev

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će razmotriti zahtev za odštetu ako porodica poginulog pilota pošalje zahtev

Pres-sekretar predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio je da turske vlasti mogu razmotriti pitanje isplate kompenzacije za pogibiju pilota Su-24 Olega Peškova ako porodica poginulog pošalje odgovarajući zahtev.

„Spremni smo da preduzmemo odgovarajuće korake da, kako je napisano u pismu predsednika, ’ublažimo bol porodici‘. Ako od porodice bude stigao odgovarajući zahtev, mi ćemo ga, naravno, oceniti kao ljudi. Zasad takav zahtev nije stigao“, rekao je pres-sekretar predsednika Turske.

Ranije je premijer Turske Binali Jildirim izjavio da ta zemlja ne namerava da kompenzuje Rusiji vrednost aviona Su-24 oborenog u novembru. Prema njegovim rečima, Turska se samo izvinila za to što se desilo.

Odnosi Rusije i Turske nalaze se u krizi nakon što je 24. novembra 2015. godine turski lovački avion oborio ruski bombarder Su-24.

Alparslan Čelik, koji se sumnjiči za umešanost u ubistvo pilota ruskog bombardera Su-24 Olega Peškova, ostaće u pritvoru do 8. juna 2017. godine.

Kako je saopštila agencija Anadolija, odluku je doneo sud grada Izmira.

Navedeno je da „Čelik ostaje u pritvoru do 8. juna 2017. godine, jer se protiv njega vodi postupak po drugom predmetu“. Pre nekoliko godina on je bio proglašen krivim za prevaru i osuđen je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu. Međutim, pobegao je iz zatvora i nije odležao čitavu kaznu.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.