Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku paltformu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje bivših poslanika DJB formiralo Građansku paltformu

Troje bivših poslanika Pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović, koji su u predsedničkoj kampanji podržavali Sašu Jankovića, izjavili su danas da su formirali udruženje "Građanska platfroma" koje čine još devet odbornika u beogradskim opštinama i veliki broj članova.

Oni su novinarima u parlamentu na pitanje da li će se priključiti nekoj poslaničkoj grupi ili samostalnim poslanicima odgovorili da priključivanja trenutno nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Priključivanja trenutno nema, vi ste sada prisustvovali konferenciji za štampu poslaničke grupe Građanske platforme u izgradnji. Kada će izgradnja biti završena, znaćemo uskoro i nakon toga ćemo dati dalje informacije", rekla je Sonja Pavlović.

U parlamentu se spekuliše da bi troje bivših poslanika DJB mogli da se priključe samostalnim poslanicima Zoranu Živkoviću i Mariniki Tepić, koji su takođe podržavali Jankovića za predsednika.

Nekadašnja poslanika LSV, Tepić je juče zvanično prešla u Novu stranku.

Inače, samostalni poslanici Čabraja, Pavlović i Jovanović su komentarisali i aktuelnu političku situaciju u zemlji, pa je tako Čabraja navela da smatra da su protesti koji se odvijaju u Srbiji u velikoj meri nadahnuti kampanjom Saše Jankovića.

"Građani pokušavaju da ostvare na ulici ono što ne mogu da dobiju od urušenog sistema, to su vladavina prava i demokratija", rekla je Čabraja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.