Trivan: Nastaviti evropski put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Nastaviti evropski put

BEOGRAD -

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan smatra da Srbija treba da nastavi evropski put i ističe da neće dobiti novu ako prokocka šansu koju joj je dala kandidatura za članstvo u Evropskoj uniji.

"Srbiju treba da vode odgovorni ljudi koji će nastaviti evropski put, a ne politički avanturisti. Ukoliko Srbija posle izbora prokocka šansu koju joj je dala kandidatura za EU, nova joj se neće ukazati", kazala je Trivan u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za "Novosti".

Govoreći o predstojećim izborima, ona je navela da ne želi da umanjuje vrednost drugih stranaka, ali da je "činjenica da postoje dve partije koje imaju šansu da formiraju Vladu".

Upitana sa kime će njena stranka, ako joj se ukaže prilika, formirati buduću vladu, Trivanova je rekla: "Otvoreno kažemo da nećemo sa SNS, DS S, SRS, "Dverima". I po tome se razlikujemo od SNS čiji su predstavnici rekli da će biti borci protiv kriminala i korupcije, a onda su ušli u zvaničnu koaliciju sa ljudima koji se nalaze na poternicama, kao i poslovne veze sa onima koji su u zatvorima".

Prema njenim rečima, potencijalni partneri DS-a za stvaranje buduće vlade su dosadašnji koalicioni partneri LDP i manjine.

Na pitanje kako komentariše poruku lidera SPS Ivice Dačića predsedniku Srbije Borisu Tadiću da ne odugovlači sa odlukom o tome hoće li predsednički izbori biti održani 6. maja, ona je odgovorila: "Kao strah ostalih političkih stranaka da se ovi izbori ne pretvore u duel dveju najvećih jer kako ono kažu - kada se tuku slonovi, obično strada trava. Ipak, za tim nema potrebe, ta tema je nametnuta".

Upitana da li će biti održani lokalni izbori na Kosmetu, Trivan je kazala: "Prema Rezoluciji SB UN 1244 odluka treba da bude doneta sa međunarodnom zajednicom. Izbori ne smeju da ugroze nijednog Srbina i destabilizuju prilike".

Na pitanje od čega zavisi održavanje lokalnih izbora na Kosovu, ona je u intervjuu za list "Danas" rekla da prema Rezoluciji 1244, izbore na KiM treba da sprovede Unmik.

"Moramo imati tesnu saradnju s međunarodnom zajednicom ako želimo da ti izbori budu sprovedeni i zato što ne želimo da ijedan Srbin na Kosmetu sutra bude ugrožen", odgovorila je potpredsednica DS-a.

Trivanova je govoreći o opciji spajanja izbora na svim nivoima 6. maja, rekla za "Danas": "Kakvu god odluku predsednik Tadić da donese, biće takva da garantuje stabilnost zemlje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.