Traži da štedimo, a ima platu 356.000!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2012, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži da štedimo, a ima platu 356.000!

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović, koji traži zamrzavanje plata i penzija, samo za savete koje daje Vladi uzima 202.000 dinara

BEOGRAD - Da se smrzneš!

Članovi Fiskalnog saveta, njih trojica koji se zalažu za povećanje PDV i zamrzavanja plata i penzija, mesečno inkasiraju ukupno 724.434 dinara. Predsednik saveta Pavle Petrović zaradi i do 3.000 evra, što je 15 prosečnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srpskih penzija ili osam plata, a članovi Nikola Altiparmakov i Vladimir Vučković primaju po 1.600 evra.

Ekonomista Zoran Popov kaže da trojka Fiskalnog saveta propagira ekonomsku politiku identičnu MMF.

- I vi i ja bismo se zalagali za zamrzavanje plata u javnom sektoru i penzija da primamo po 3.000 evra. Bernard Šo je lepo rekao da su sva ljudska bića potencijalne prostitutke, samo je u pitanju cena - kaže Popov.

Popov upozorava da bi primena mera koje predlaže Fiskalni savet doveo na ivicu gladi gotovo milion ljudi.

- Sa tolikim primanjima izgubite vezu sa realnošću. Ako zamrznete penzije oko 600.000 penzionera, na to morate dodati još 300.000 članova porodica koji su od njih zavisni i koji bi bili gladni - kategoričan je Popov.

Potpredsednica URS Suzana Grubješić ocenjuje da je lako predlagati restriktivne mere kada imaš ogromna primanja.

- To je malo nepristojno. Predlagati povećanje PDV i zamrzavanje plata i penzija bez smanjenja skupe državne birokratije nije razumno. Zaposleni i penzioneri ne mogu više da finansiraju skupi državni aparat. Neka pitaju privrednike kako će se na njihov posao odraziti te krizne mere, kao i građane kako će se to odraziti na njihov realan život kada se te mere odraze na rast cena - navodi Grubješićeva.

Petrović: Ne utičemo na naše plate

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović kaže da je Skupština Srbije odredila plate članovima tog tela.

- Mi na to nemamo nikakav uticaj. Drugo, mi u Fiskalnom savetu se zalažemo da se sve plate u javnom sektoru preispitaju i urede - kazao je za Kurir Petrović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.