Tomislav Nikolić: Srebrenica težak zločin, ne genocid

Izvor: BKTV News, 08.Jun.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Srebrenica težak zločin, ne genocid

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ponovio je da je u slučaju Srebrenice reč o teškom zločinu te napomenuo da je i Skupština Srbije usvojenom rezolucijom osudila 'težak zločin' počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.
'Moj odnos prema Srebrenici je potpuno jasan. To je mesto na kome su pripadnici mog naroda počinili strašan zločin, i ja to nikada neću da opravdam. Ali, neću ni da idem dalje od onoga što je o tom pitanju zaključila Narodna skupština Republike Srbije', >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao je Nikolić.
On je rekao za Tanjug da je srpski parlament marta 2010. godine usvojio Rezoluciju o Srebrenici, kojom osuđuje 'težak zločin' počinjen nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici, te da se u tom dokumentu ne pominje genocid.
Nikolića su zbog ranije izjave da je u Srebrenici počinjen 'težak zločin', a ne 'genocid', kritikovali zvaničnici EU, SAD, nevladine organizacije i pojedini međunarodni predstavnici, kao i glavni haški tužilac Serž Bramerc.
Nikolić je rekao da od prve zvanične posjete Briselu 14. juna očekuje otvoren razgovor sa evropskim zvaničnicima te da će od njih tražiti jasan odgovor na pitanje da li EU insistira na tome da Srbija prihvati nezavisnost Kosova i Metohije da bi nastavila put ka EU.
On je rekao da će izaći sa planom za Kosmet, ako buduća vlada Srbije ne želi da izađe sa planom koji bi konačno opredijelio Srbiju u odnosu na to pitanje te dodao da je spreman da razgovara sa predstavnicima Albanaca sa Kosova i Metohije, osim Hašima Tačija, za koga, kako kaže, postoji osnovana sumnja da je počinio teške zločine nad srpskim narodom.
Izvor: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.