Tahiri: Različiti stavovi

Izvor: Blic, 01.Feb.2012, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Različiti stavovi

Šef pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da se stavovi dve strane o zastupljenosti Kosova u regionalnim inicijativama i dalje razlikuju, piše danas Koha Ditore.

Posrednik Evropske unije Robert Kuper je na sastanku sa Editom Tahiri rekao da Srbija insistira da se Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pominje u fusnoti vezanoj za Kosovo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Zato se ne zna kada će biti održan sledeći sastanak pregovaračkih timova, koji bi mogao dovesti do sporazuma o regionalnoj saradnji. Trenutno su stavovi udaljeni.

Ne prihvatamo sporazum u kontekstu Rezolucije 1244, izjavila je Eduta Tahiri.

Povezane vesti: Tahirijeva: Stavovi Srbije i Kosova su mnogo udaljeni Tahiri: Kosovo da bude predstavljeno kao nezavisna država Tahiri: Nova runda pregovora kad se približe stavovi Dežer: Kuper sutra u Beogradu Uskoro počinje priznanje kosovskih diploma
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.