Tadić ubedljivo ispred Nikolića

Izvor: Kurir, 12.Maj.2012, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić ubedljivo ispred Nikolića

Za predsedničkog kandidata liste „Izbor za bolji život” Borisa Tadića glasalo bi 58% birača, dok bi lideru SNS Tomislavu Nikoliću poverenje ukazalo 42% građana

BEOGRAD - Velika razlika.

Prema najnovijem istraživanju agencije „Ipsos stratedžik marketing”, za Borisa Tadića, predsedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kandidata liste „Izbor za bolji život”, glasalo bi 58 odsto birača, dok bi njegovom protivkandidatu Tomislavu Nikoliću iz SNS u drugom krugu predsedničkih izbora, zakazanom za 20. maj, poverenje ukazalo 42 odsto građana.

U drugom krugu izbora lider naprednjaka, sudeći po mišljenju političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića, ne može da računa na podršku birača iz SRS, Dveri, ali ni DSS jer je za njih patriotski problematičan zbog svoje proevropske politike.

- Nikolić nije otelotvorenje evropejstva, ali on ne odbija da razgovara o EU i nije ni na poziciji nacionaliste. Glasači DSS su evroskeptici, glasali su za tu stranku upravo zbog njenog antievropskog stava i kao takvi neće tolerisati evropsko opredeljenje Nikolića - kaže naš sagovornik.

Otežavajuća okolnost za Nikolića, ukazuje Stanković, jeste to što mu ni lider DSS Vojislav Koštunica nije dao direktnu podršku u drugom krugu predsedničkih izbora. Koštunica je, podsetimo, uputio pismo lideru naprednjaka, u kom uslovljava podršku insistirajući da se Nikolić odrekne EU i prihvati njegovu politiku političke i vojne neutralnosti.

- Nikolić ne može da računa ni na glasove radikala jer kod njih ima poljuljan imidž, odgovoran je za cepanje SRS, koja je sad ispod cenzusa. Lider SNS se zamerio i pokretu Dveri pozivom da se ne glasa za male stranke, što je bilo potcenjivanje njihovog napora da pređu cenzus - smatra Stanković.

Nikolićevi birači su razo­čarani i činjenicom da su lideru SNS podršku dali ljudi poput Mila Đukanovića, Nataše Kandić i Muamera Zukorlića.

Za razliku od lidera naprednjaka, Borisa Tadića već su podržali Ivica Dačić, Mlađan Dinkić, Čedomir Jovanović, Dragan Marković Palma, Vuk Drašković...

zoom
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.