Tadić: Srbija otvara perspektivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija otvara perspektivu

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija posle nepremostivih problema koje je iskusila devedesetih godina sada otvara perspektivu svojim ljudima i dodao da razlozi zbog kojih je američka kompanija NCR došla u Srbiju predstavljaju upravo one reči koje želi da čuje svaki građanin Srbije.

"Gospodin Mekroski (potpredsednik korporacije NCR) rekao je da je NCR došao u Srbiju zbog njenih ljudi, njihovih znanja, sposobnosti, znanja jezika... >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << To su upravo one reči koje želi da čuje svaki građanin Srbije. One podižu samoupopuzdanje a ono je isto tako važno kao radna mesta", rekao je Tadić na otvaranju te kompanije.

Ističući da radno mesto predstavlja najveći zadatak čitavog sveta, Tadić je rekao da se Srbija danas bori za egzistenciju svakog građanina i to u najtežim okolnostima u poslednjih sto godina.

"I radno mesto je strateški cilj kao što su i druge stvari strateški ciljevi - odbrana teritorijalnog integriteta i evropske integracije. Od toga nećemo odustati", poručio je Tadić.

Prema njegovim rečima, suština je upravo u neodustajanju.

"Suština je ne odustati, već promeniti kod u mišljenju i uvek iznova probati", rekao je predsednik Srbije i dodao da Srbija upravo to i rad i po pitanju radnih mesta, i po pitanju teritorijalnog integriteta i po pitanju evropskih integracija.

On se zahvalio američkoj kompaniji što je izabrala Srbiju za mesto rada i naglasio da je uveren da će srpski radnici "delom dokazati da je izbor bio dobar".

Tadić je izrazio nadu da će kompanija u budućnosti moći da pronađe razloge i interes i da proizvodi u Srbiji.

"I vi iz vlade ste dobro obavili posao. To smo i očekivali od vas, a zaposlenima želim svu sreću u radu i da očuvate ugled Srbije u ovoj srpsko-američkoj kompaniji", naveo je Tadić.

Otvaranju kompanije prisustvovali su potpredsednik kompanije NCR za Evropu Džef Mekroski, ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić i državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.