Tadić: Referendumom se odmaže Srbiji

Izvor: Blic, 14.Feb.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Referendumom se odmaže Srbiji

-Održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije štetno je za interese države Srbije, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Predsednik Tadić je rekao da razume potrebu Srba na severu Kosova i Metohije da iskažu svoju političku volju, ali i istakao da ne postoji mogućnost da lokalne samouprave učine više od države u rešavanju problema srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

"Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potez čelnika opština na severu Kosova može samo smanjiti potencijal države, i nije u korist interesa Srba u pokrajini. Na ovaj način odmaže se državi u odbrani legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije povodom održavanja referenduma na severu Kosova.

Predsednik Tadić je, u izjavi dostavljenoj medijima, ponovio da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, da poštuje Rezoluciju 1244 i da traga za rešenjem za nastup predstavnika Prištine na regionalnim forumima koje neće značiti ni eksplicitno ni implicitno priznavanje nezavisnosti.

Povezane vesti: Predstavnici Srba: Referendum poruka svetu i Srbiji Fejt: Referendum na severu Kosova neće imati uticaja Tači: Tadićev ili bilo koji drugi plan za Kosovo neprihvatljiv Tadić: Ne možemo živeti u zaleđenom konfliktu Tači: Na forumima isključivo kao "Republika"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.