Tadić: Nikoliću, izađi mi danas na crtu! - Nikolić: Mogu tek u četvrtak

Izvor: Kurir, 09.Maj.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nikoliću, izađi mi danas na crtu! - Nikolić: Mogu tek u četvrtak

Na poziv lidera demokrata da se večeras sučele u TV duelu, lider naprednjaka odgovorio da je „slobodan tek u četvrtak ili subotu”

BEOGRAD - Uplašio se!

Boris Tadić
, lider DS i kandidat te stranke za predsednika Srbije, pozvao je juče predsednika SNS Tomislava Nikolića da sučele svoje stavove već večeras, u televizijskom duelu.

- Ne treba gubiti vreme, jako je važno da Nikolić i ja što pre sučelimo stavove i predstavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ih građanima. Srbija ne bi bilo ista zemlja kad bi je vodio Tomislav Nikolić ili ako bih je vodio ja. Reč je o različitim karakterima, nemamo isti način razmišljanja i političkog mišljenja. Spreman sam da razgovaramo o svemu i na svakom jeziku koji Tomislav Nikolić zna. Nikolić je čovek koji ima određeni talenat i dar, ali prosto, čovek ne ume da upravlja zemljom, nema to radno iskustvo - rekao je Tadić.

Predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić, međutim, izbegao je direktno sučeljavanje s Tadićem, pa mu je poručio da je slobodan tek u četvrtak ili u subotu uveče, uz predlog da se duel održi na TV Prva.

- Predsednički kandidat SNS s oduševljenjem prihvata svaki poziv za sučeljavanje s bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem, jer televizijski dueli s predsednikom DS uvek su izvanredna prilika da se građanima pokaže razlika između politike prošlosti, koju promoviše Tadić, i politike promena i budućnosti, koju promoviše Nikolić - naveli su naprednjaci.

Kako Kurir saznaje, zbog ne­mo­gućnosti dvojice lidera da u toku ove nedelje usaglase termin,   duel će  biti održan na RTS, u sredu 16. maja, od 20 do 22 časa.

Tadić je inače predložio i da se u okviru duela prikaže šta su obojica radila i govorila ranije, a šta danas.

- Neka se tačno prikaže šta sam ja govorio i radio 90-ih, a govorio sam ono što mislim i govorim i danas - rekao je on.

Inače, i Nikolić je juče pozvao Tadića na duel.

- Vidim da bivši predsednik sumnja u moju čast i poštenje. Podržavam tu ideju da se istraži šta je sve ko u životu radio. Neka ponese knjige i sve što kaže da ima, i račune... Ja ću poneti i povesti sve što imam da to jednom konačno raščistimo - rekao je Nikolić.

Tadiću i Nikoliću ovo će biti treće televizijsko sučeljavanje. Prvi put odmerili su snage 2004. godine, a ukrstili su koplja i na prošlim predsedničkim izborima 2008. godine. Tada su glavne teme bile životni standard i investicije, ulazak Srbije u EU i pitanje Kosova i Metohije.

23.6.2004. - Glavne teme:

- Životni standard i investicije

- Evropska unija

- Saradnja s Hagom

30.1.2008. - Glavne teme:

- Kosovo i Metohija

- Evropska unija

- Životni standard i zapošljavanje

DS : Nikolićev strah razumljiv

Tomislav Nikolić se uplašio sopstvenog poziva Borisu Tadiću da sučele stavove u TV duelu, jer sad kaže da za danas nema vremena i odlaže ga za neki od sledećih dana, saopštila je Demokratska stranka. Tomislavu Nikoliću je očigledno potrebno duže vreme i priprema jer mora da se podseti svih svojih kontradiktornih izjava, kojih je u njegovoj karijeri bilo toliko mnogo da ovaj strah ni za koga nije iznenađenje, rečeno je u DS.

TV Prva hoće duel

Prva srpska TV ponudila je predsedničkim kandidatima Tadiću i Nikoliću da organizuje njihovu debatu.

- Pozivamo Nikolića i Tadića da u velikom studiju Prve danas u 21 sat suoče svoja mišljenja i predstave građanima svoje namere i planove za budućnost zemlje. Emisija će biti realizovana po svetskim standardima i pravilima - navodi se u izjavi direktora Prve Dejana Jocića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.