Tadić: Nikolić urušava ugled Srbije

Izvor: S media, 16.Maj.2012, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nikolić urušava ugled Srbije

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je da je izmišljanje afere oko krađe na izborima imalo za cilj da dezavuiše izborni proces i pruži alibi Tomislavu Nikoliću za neuspeh na izborima, a za posledicu ima još jedno urušavanje teško stečenog ugleda naše zemlje.

Đilas: Premijer treba da bude iz DS-a, ali to neću biti ja

Antonić: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Nikolićeva priča zbunjuje

Tadić: Pretrpeli smo mnogo gora zastrašivanja (VIDEO, FOTO)

"To je još jedan dokaz neodgovornosti Nikolića i pokušaj da se destabilizuju institucije i sistem. Svako ovakvo urušavanje ugleda Srbije ima direktnu štetnu posledicu jer potencijalnim investitorima šalje lošu poruku i odvraća ih od Srbije. To je veoma loše i na tu opasnost upozoravam sve vreme", rekao je Tadić u intervjuu za "Politiku".

On je izrazio zadovoljstvo "što su nadležni državni organi obavili istragu i utvrdili da nikakve izborne krađe o kojoj govori Tomislav Nikolić nije bilo".

Prema Tadićevim rečima, pretnje nasiljem, sukobima i silom, a to Nikolić neprekidno radi, potpuno su neprihvatljive, pogotovo kada dolaze od kandidata za predsednika.

"Niko nema pravo da unosi atmosferu straha u ove izbore. U nedelju 20. maja je praznik demokratije. Toga dana svaki građanin ima puno pravo da potpuno slobodno izađe na svoje izborno mesto i nesmetano da svoj glas. Niko nema prava da građane u tome sprečava niti zastrašuje kako bi ih odvratio od izbora", kazao je Tadić.

U intervjuu za sutrašnji "Blic" Tadić je kazao da "očekuje da istražni organi uskoro otrkiju punu istinu o tome ko se bavio krađom izbornog materijala" i da je "srećna okolnost to da su svi glasovi prebrojani i da su ušli u zapisnike koji su potpisani od predstavnika svih stranaka".

"Dakle, nije bilo krađe glasova, glasovi su izbrojani i upisani. Neko se pozabavio naknadnom krađom arhiviranog izbornog materijala pokušavši da tim činom baci senku na izbore. Očekujem da krivci budu otkriveni i kažnjeni u skladu sa zakonom", rekao je Tadić. Podsetivši da smo sada pred drugim krugom predsedničkih i pokrajinskih izbora, Tadić je naveo da su sada svi njegovi napori "okrenuti ka tome jer od 20. maja zaista zavisi budućnost Srbije i sudbina svih građana".

"Toga dana mi imamo mogućnost da izaberemo sigurnost, stabilnost i mir kao preduslove za ekonomski razvoj, ali postoji opasnost da napravimo grešku i da sve to dovedemo u pitanje. Mislim da svi moramo biti svesni značaja drugog kruga i svih rizika koje bi nam doneo pogrešan izbor", rekao je Tadić za "Blic".

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.